Γενική

Εικόνες εγκατάλειψης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ήταν χρόνια πριν εκεί κοντά στην έναρξη κυκλοφορίας της Εφημερίδας μας, όταν ο Βασίλης Τσολακίδης ως δήμαρχος τότε Βιστωνίδας δημιουργούσε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Ζυγό. προκειμένου τα σημερινά παιδιά να είναι οι αυριανοί συνειδητοί οδηγοί και πεζοί. Το πάρκο αφού λειτούργησε για ένα διάστημα ενός χρόνου περίπου, κατόπιν παραχωρήθηκε σε ιδιώτη αφού ο Δήμος αντιμετώπιζε προβλήματα για τη λειτουργία του. Ωστόσο λόγω σοβαρών προβλημάτων εγκαταλείφθηκε και από το μισθωτή.
Ωστόσο ήταν ο ίδιος ο Βασίλης Τσολακίδης που τον Ιούλιο του 2010 κατά την προεκλογική περίοδο ασκούσε κριτική στην τότε δημοτική αρχή Ζλάτκου για την κατάσταση που επικρατούσε στο πάρκο και υποσχόταν την επαναλειτουργία του.
Β. Τσολακίδης, Δήμαρχος Αβδήρων
«Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής το βλέπω και πραγματικά στεναχωριέμαι. Το έχουμε βάλει πάμπολλες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς το ξέρετε και εσείς οι ίδιοι, δεν έχει γίνει τίποτα και μάλιστα θα έλεγα με τερτίπια, πάνε κι ανάβουν τα φώτα το βράδυ για να φαίνεται ότι έχει κίνηση. Έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάντια θα έλεγα, γιατί πρόκειται για κατάντια».
Το σκηνικό που συνθέτει σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αποτελείται από χορταριασμένους χώρους, εγκαταλειμμένες στη φθορά του χρόνου εγκαταστάσεις, λουκέτα σε σκουριασμένες πόρτες. Και μια πινακίδα να θυμίζει ειρωνικά τα μεγαλεπήβολα σχέδια τα οποία αν και υλοποιήθηκαν ωστόσο αφέθηκαν στην τύχη τους. «Σαν χθες θυμάμαι τις προσπάθειες του Σγουρίδη που ξημεροβραδιαζόταν στο γραφείο του Βερελή για να γίνει το πάρκο αυτό. Και οι δικές του προσπάθειες πήγαν στον βρόντο» μας είπε φίλος της εφημερίδας που επιρρίπτει ευθύνες στον σημερινό Δήμαρχο για την μεγάλη καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του Πάρκου. «Πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια πότε περιμένει ο Τσολακίδης να το λειτουργήσει το πάρκο», μας είπε και κούνησε το κεφάλι!!

Σχετικά Άρθρα