sliderΤελευταία Νέα

Ειδικός πυροτεχνουργός έρχεται σήμερα στην Ξάνθη για ειδική αποστολή | φωτογραφίες

Ρεπορτάζ φωτογραφίες Μαίρη Δαληκριάδου

Μία πολύ παλιά οβίδα όλμου βρέθηκε σήμερα το πρωί στον προαύλιο χώρο του παλιού Αστυνομικού Σταθμού στο Σέλερο.

Ο αστυνομικός σταθμός χρησιμοποιείται αυτήν την περίοδο από τον Δήμο τον Αβδήρων για γραφεία ενώ στην πίσω του πλευρά συνορεύει με ιδιοκτησία κατοίκων της περιοχής. Αυτές τις ημέρες ένας κάτοικος θέλησε να φτιάξει μια καινούργια περίφραξη πίσω από τον παλιό αστυνομικό σταθμό.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών σε βάθος περίπου μισό μέτρο εντόπισε μια πάρα πολύ επικίνδυνη μεγάλου μεγέθους οβίδα από όλμο, οι κάτοικοι πιθανολογούν ότι η οβίδα αυτή είναι ηλικίας τουλάχιστον 70 ετών και πιθανότατα έχει φτάσει στο σημείο από το βομβαρδισμό ο όποιος γινόταν στον Αστυνομικό Τμήμα από τους αντάρτες κατά τον εμφύλιο.

Λίγο μετά της αποχώρησή μας η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ έχει έρθει πυροτεχνουργός από την Ξάνθη ο όποιος αποφανθεί ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε τουλάχιστον 100 m εμβέλεια για το λόγο αυτό κλήθηκε ειδικός πυροτεχνουργός από την Ορεστιάδα ο οποίος αναμένεται να φτάσει σήμερα το απόγευμα.

Εν αναμονή των υπολοίπων ενεργειών της αστυνομίας η οποία έχει φτάσει στο σημείο πάρα πολύ γρήγορα και απέκλεισε την περιοχή σε απόσταση 200 m και απομάκρυνε και κόσμο από τα γύρω σπίτια.

Ο πρώην αστυνομικός σταθμός Σελέρου

Ο παλιός όλμος που βρέθηκε κατά τις εργασίες κατασκευής νέας περίφραξης στο Σέλερο Ξάνθης

Το πίσω μέρο από τον παλιό αστυνομικό σταθμός όπου βρέθηκε ο παλιός όλμος

 

Σχετικά Άρθρα