slider Αγροτικά Τελευταία Νέα

Είχε βρει τρόπο να βγάζει χρήματα κλέβοντας μελίσσια. Του την έστησε η αστυνομία!

Συνελήφθη στις 13-9-2018 το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί ζωοκλοπής, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε πρόχειρη μεταλλική κατασκευή που διατηρεί ο 49χρονος σε αγροτική περιοχή της Κομοτηνής, δέκα κυψέλες μελισσοκομίας, τις οποίες όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει, μαζί με τις μέλισσες, το χρονικό διάστημα Μάιος- Αύγουστος του 2018, από διάφορες περιοχές του νομού Ροδόπης.

Επιπλέον στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 στολές μελισσοκόμου, 1 ζευγάρι γάντια, 2 εργαλεία μελισσοκομίας και 67 καρτελάκια με αριθμούς μητρώων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 συσκευασία με καπνό, βάρους 90 γραμμαρίων, για τον οποίο  δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

16 παρασκευασμένα τσιγάρα

114 τσιγαροσωλήνες χωρίς περιεχόμενο

1 συσκευή παρασκευής τσιγάρων

1 ζυγαριά

2 κυνηγετικά όπλα

44 κυνηγετικά φυσίγγια

1 μαχαίρι συνολικού μήκους 30 εκατοστών

1 ξύλινο ρόπαλο

1 βενζινοκίνητη γεννήτρια και 3 αλυσοπρίονα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν επίσης ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο δράστης για τη διάπραξη των κλοπών, ένα (1) μαχαίρι και ένα (1) κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα