Γενική

Δότης από την Περιφέρεια ΑΜΘ έδωσε μέσα στα Χριστούγεννα ζωή και ελπίδα


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ακόμη μια μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ασθενής, ηλικίας 53 ετών, που έπασχε από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Η πορεία της υγείας του ασθενή κρίνεται απολύτως ικανοποιητική.  Πρόκειται για την ένατη μεταμόσχευση που έχει πραγματοποιηθεί το 2013.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει την οικογένεια του δότη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα τον Διοικητή κ. Δημήτριο Λαζόπουλο και τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Πνευματικό, Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει συνολικά 120 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναμονή 28 άτομα εκ των οποίων 12 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς. (Είναι ένα πρόγραμμα που όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά εδώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα πρέπει να το στηρίξουμε!!!).

Σχετικά Άρθρα