Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Δυο Σκοπιανοί προωθούσαν επτά λαθρομετανάστες, τους σταμάτησε η αστυνομία στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν στις 14-9-2016 το πρωί, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι FYROM, ηλικίας 45 και 30 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος διακινητής – συνεργός τους, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός και συνέλαβαν τον 45χρονο οδηγό και τον 30χρονο συνοδηγό.

Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε στην Εγνατία Οδό, ενώ λίγο πιο κάτω, μαζί με τους διακινούμενους, εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν στην περιοχή, εντοπίσθηκαν σε  παρακείμενη θαμνώδη έκταση, οι επτά (7) μη νόμιμοι μετανάστες, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα