slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Δυο Ξανθιώτες σε εκπαιδεύουν για να αντιμετωπίζεις περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη το Σάββατο 12/01/2019 στο Κεκ Πρωταγόρας, το πιστοποιημένο πρόγραμμα βασικής υποστήριξης ζωής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή του ευρωπαϊκού συμβουλίου αναζωογόνησης (ERC).

Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες υγείας όσο και σε απλούς πολίτες. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα τηλέφωνα 6944709242 και 6943418857

Μαρίνα Λαπαντώνη

Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου

Λίγα πράγματα για το Πιστοποιημένο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με χρήση Εξωτερικού Αυτόματου Απινιδωτή.
Το πρόγραμμα έχει στόχο την εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής. Ποιες ενέργειες θα εφαρμόσουμε όταν βρεθούμε μπροστά σε ένα άτομο το οποίο έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει.
Περιλαμβάνει διαλέξεις με χρήση διαφανειών (powerpoint), επιδείξεις από τους εκπαιδευτές και πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων (οι οποίοι χωρίζονται σε μικρές ομάδες μέχρι 8 άτομα) επάνω σε ειδικά προπλάσματα (κούκλες) όπου εκπαιδεύονται στην εφαρμογή συμπιέσεων και εμφυσήσεων.
Επίσης, γίνεται εξάσκηση στη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, της συσκευής δηλαδή η οποία χορηγεί ρεύμα στην καρδιά για να την ξαναβάλει μπροστά.
Τέλος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να τοποθετούν ένα αναίσθητο άτομο που αναπνέει σε πλάγια θέση ασφαλείας καθώς και πώς να αντιμετωπίζουν ένα θύμα πνιγμονής (όταν πχ ένα κομμάτι τροφής φράξει το λάρυγγα).
Το σεμινάριο απευθύνεται ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Από τον απλό πολίτη μέχρι τον επαγγελματία υγείας και μπορούν να πιστοποιηθούν άτομα από 12 ετών και άνω.
Μετά την επιτυχή περάτωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) η οποία είναι η ανώτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Ευρωπαϊκό χώρο, έχει παγκόσμια ισχύ και διαρκεί 3 χρόνια.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε

Μαρίνα Λαπαντώνη

Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου

Σχετικά Άρθρα