slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Δυνατά από την Ξάνθη το αίτημα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων | Δείτε video και Φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Π

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Κυριακή 12 Μαΐου, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης , στην καπναποθήκη Π η κεντρική πολιτική εκδήλωση των φετινών εκδηλώσεων για την 104η επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ομιλητής την εκδήλωσης  ήταν ο διεθνολόγος, κ. Κωνσταντίνος Φίλης , ο οποίος μίλησε και ανέπτυξε το θέμα: ‘Τουρκία, quo vadis;  Εξωτερική πολιτική και εσωτερικές δυναμικές στα χρόνια του Ερντογάν’ ενώ νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά  η κυρία Asmig Beglaryan με τη συνοδεία της παιδικής χορωδίας στο αρμενικό σχολείο Ξάνθης και του Μιχάλη Χατζόπουλου. Χαιρετισμό στα Αρμένικα απήθυνε και η πρόξενος της Δημοκρατίας της Αρμενίας  κ. Άννα Χατσαντριάν

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας, της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης και το Αρμενικό Διακοινοτικό Συμβούλιο Θράκης , ενώ η εκδήλωση τελέσθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Είχαν προηγηθεί οι εκδηλώσεις μνήμης στις 24 Απριλίου στην Ξάνθη με εθελοντική αιμοδοσία και μουσική εκδήλωση στην αίθουσα της Αρμενικής Εκκλησίας που καθήλωσε τους Ξανθιώτες που την παρακολούθησαν, με ύμνους και έργα Αρμενίων συνθετών.

H Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 1, 5 εκ. αθώα θύματα της Γενοκτονίας και ενίσχυσης του αιτήματος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων  που πραγματοποιήθηκε σήμερα ήταν πολύ σημαντική και αυτό φαίνεται από την παρουσία των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης του κυρίου Γρηγόρη Στογιαννίδη που εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων και μετέφερε μήνυμα και του κυρίου  Στάθη Γιαννακίδη που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Μικρό απόσπασμα της ομιλίας του κεντρικού ομιλητή κ. Κωνσταντίνου Φίλη:

Ο βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης μίλησε στο βήμα εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων :

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

Σχετικά Άρθρα