Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δραπέτης φυλακών δρούσε στην Θράκη με 8 διαρρήξεις και 2 απόπειρες σε ένα μήνα

drapeths

Συνελήφθησαν, στις 11-6-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Ορμένιο Έβρου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ορεστιάδας και των Αστυνομικών Τμημάτων Δικαίων και Ορμενίου Έβρου, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 29 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να έχουν διαρρήξει και να εισέρχονται στο εσωτερικό οικίας, στο Ορμένιο Έβρου και τους συνέλαβαν. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2014, εισέρχονταν παράνομα από τη Βουλγαρία στη χώρα μας και προέβαιναν σε διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων, σε χωριά του Έβρου.

Συγκεκριμένα, διέρρηξαν 7 σπίτια και 1 επιχείρηση, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα χρυσαφικά- κοσμήματα, φο- μπιζού, εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες 2 οικίες, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε μέρος από τα κλοπιμαία, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, καθώς επίσης 2 διαρρηκτικά εργαλεία και 1 φακός, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος δράστης, είχε παραβιάσει 6ήμερη τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από Κατάστημα Κράτησης της χώρας, το Μάιο του 2012, όπου ήταν έγκλειστος για διακεκριμένες κλοπές, καθώς επίσης ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για το ίδιο αδίκημα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Σχετικά Άρθρα