Κόμματα Τελευταία Νέα

Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας: «Κανένας στο περιθώριο» Δημιουργία «Χάρτας Αλληλεγγύης»

  1. Η ΔΡΑΣΗ

Η Νέα Δημοκρατία αναπτύσσει τη δράση «κανένας στο περιθώριο».

Μέσα από τη δράση αυτή η ΝΔ:

  • αναγνωρίζει την προσφορά των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης,  τιμά τις δράσεις τους και επιδιώκει να τις βοηθήσει έμπρακτα.
  • επιδιώκει να αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Στο πλαίσιο του σχεδίου που συγκροτείται, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, προγραμματίζονται οργανωμένες επισκέψεις κλιμακίων του Κόμματος σε δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κυρίως οργανώσεις που υποστηρίζονται από μη κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς, όπως η Εκκλησία, φιλανθρωπικά σωματεία, Μ.Κ.Ο. κ.α., σε όλους τους Νομούς της Επικράτειας, αποτελούμενα από Βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείς και στελέχη του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία, πιστεύει στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην πραγμάτωση της κοινωνικής συνοχής. Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη είναι βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας της ΝΔ.

Ειδικότερα οι δράσεις αυτές  θα αφορούν:

  • Δομές και φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Δομές και φορείς που ασχολούνται με την οικογένεια.
  • Δομές και φορείς που δραστηριοποιούνται στο επίπεδο της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Έμφαση θα δοθεί στις μη κρατικές δομές, κυρίως στις εθελοντικές δομές και σε εκείνες που διαμορφώθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων.
  1. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Α) Συγκροτούνται κλιμάκια  από κομματικά υψηλόβαθμα στελέχη που θα πραγματοποιούν τις συναντήσεις – επισκέψεις, ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια, με τους φορείς, προκειμένου να δημιουργηθεί Χάρτα Αλληλεγγύης.

Β) Εκτός από  την καταγραφή των προβλημάτων  και την διαπίστωση πεδίων δράσης ή διαμεσολάβησης για την αντιμετώπισή τους,  θα εξετάζεται – ανά περίπτωση – και το ενδεχόμενο πρωτοβουλιών σε κεντρικό επίπεδο με όλα τα επίπεδα διοίκησης και λήψης πολίτικων αποφάσεων (Δήμοι, Περιφέρειες, Υπουργεία, Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) και δράσεις στήριξης.

Γ) Ταυτόχρονα, η  Νέα Δημοκρατία,  επεξεργάζεται το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής, ώστε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής. Στο πλαίσιο αυτό, οι προτάσεις των φορέων που δραστηριοποιούνται ενεργά στην κοινωνική προσφορά, είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Στο σχέδιο του Κόμματος  περιλαμβάνονται πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η ολοκληρωμένη εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που πιλοτικά είχε ξεκινήσει το 2014, η προώθηση ενεργητικών προνοιακών πολιτικών, κ.λ.π.

Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό, όπου θα στηρίζει και θα προστατεύει τις οργανώσεις που ασκούν κοινωνικό έργο.

  1. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Α) Η δράση λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ευθύνη και το συντονισμό του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τη συμβολή και στήριξη του συνόλου των στελεχών του κόμματος και ιδιαίτερα του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Γραμματείας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, καθώς και των Γραμματειών Γυναικείων Θεμάτων και Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος.

Β) Υπολογίζεται ότι οι μη κρατικές – εθελοντικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης ανέρχονται πανελλαδικά στις 2.500. Στόχος μας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουν επισκεφθεί κλιμάκια της ΝΔ περίπου 800-1000 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία (Α.Με.Α.) “Η Ανοιχτή Αγκαλιά”. Επιπλέον, ο Γραμματέας της ΝΔ με κλιμάκιο του κόμματος επισκέφθηκε την ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ν. Κόσμο και την Παρασκευή επισκέπτεται το Φάρο Τυφλών στην Καλλιθέα.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον Γραμματέα Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, στο μοναδικό Σύλλογο Παιδιών με Σύνδρομο Down, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώ  για το προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις – επισκέψεις στην «Κιβωτό του Κόσμου», στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Παναγιά η Ακρωτηριανή» της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας, στο Σύλλογο για την Οικογένεια και το Παιδί «ΠΝΟΗ» στην Καβάλα, τα Παιδικά Χωριά SOS στην Αλεξανδρούπολη, στο Κρίκειο Ορφανοτροφείο Ι.Μ. Λάρισσας και Τυρνάβου, στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» Βόλου για την φιλοξενία παιδιών με σύνδρομο Down, στα «Σπίτια Γαλήνης» της Ι.Μ. Δημητριάδος, το Ορφανοτροφείο Κεφαλονιάς «Ο Σωτήρ», στο Γηροκομείο Χαλκίδας, στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πάτρας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», στο Συσσίτιο «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο Γηροκομείο Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στο Σύλλογο Πασχόντων και Φίλων με σκλήρυνση κατά πλάκας «ΕΛΠΙΖΩ» στη Μυτιλήνη κ.α..

ΕΠΙΣΚ. ΠΡ. ΝΔ. 23-6 ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ (4) 23-6-16 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ (1) 23-6-16 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ (2) IMG_1418 IMG_1432 ΕΠΙΣΚ. ΠΡ. ΝΔ. 23-6 ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ (2)

 

Σχετικά Άρθρα