slider Ροδόπη Τελευταία Νέα

Διημερίδα στην Κομοτηνή: Αρχαιοκαπηλία Ιστορία, πολιτιστική πολιτική και νομική διαχείριση | το πρόγραμμα

Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου από κοινού με το Ίδρυμα Sciacca διοργανώνει διημερίδα με θέμα: ‘Αρχαιοκαπηλία: Ιστορία, πολιτιστική πολιτική και νομική διαχείριση’, στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Νομικής, Παν. Τσαλδάρη 1, Κομοτηνή. 

Αρχίζει η πρώτη μέρα της διημερίδας στις 25.11.17 και ώρα 5.30 μ.μ. (με εγγραφές 5.00 – 5.30) και τελειώνει στις 8.45 μ.μ.  Στις 26.11.17 η πρώτη συνεδρία ξεκινά στις 9.30 π.μ. και το συνέδριο τελειώνει στις 4.00 μ.μ. 

Σκοπός της διημερίδας, που είναι ανοικτή στο κοινό, είναι να δοθεί μια γενική εικόνα των κύριων πλευρών του προβλήματος της αρχαιοκαπηλίας από τις πλευρές της ιστορίας, της πολιτιστικής πολιτικής και της νομικής διαχείρισης του θέματος αυτού. 

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο κ. Matthew Bogdanos, Assistant District Attorney, Manhattan, New York, που θα μιλήσει για το θέμα του ‘AntiquitiesTraffickers and the Terrorists They Finance‘ (‘Διακινητές αρχαιοτήτων και οι τρομοκράτες που χρηματοδοτούν’).  Επίσης, θα συμμετάσχει και ο κ. Χρίστος Βασιλόπουλος, της εκπομπής ‘Η Μηχανή του χρόνου’.

 Η διημερίδα θα αναμεταδίδεται μέσω live streaming (https://synergia.duth.gr/conference/) και στη συνέχεια να αναρτηθεί στο YouTube.  

 Με τιμή,

 Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

 Andrew Farrington

 Επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας,

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 

Σχετικά Άρθρα