Κοινωνία Τελευταία Νέα

Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο

Η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης ζητά να χτυπήσει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς. ΟΛΟΙ στην Πανεργατική Απεργία στις 4 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 10:30 πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

  • Συνεχίζουν για να αποτελειώσουν ότι απέμεινε όρθιο από τους νόμους ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη – Βρούτση). Δίνουν συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια.
  • Λένε προκλητικά ψέματα ότι η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό θα φέρει «ισονομία» και «δικαιοσύνη».
  • Ο ξεκάθαρος στόχος τους είναι μειώνοντας κι άλλο συντάξεις και ασφαλιστικές παροχές, να κάνουν ακόμα «φτηνότερο» το σύστημα για την εργοδοσία που το θεωρεί κόστος.

Χαρίζουνε όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.

Φέρνουνε νέο νόμο υπολογισμού τον συντάξεων με βάση όλο τον εργασιακό βίο και όχι την τελευταία πενταετία που ίσχυε πριν.

Έχουνε φέρει νόμο στη Βουλή για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Συνάδελφοι,

  1. Οι ελάχιστοι από μας που θα έχουμε 35 χρόνια ασφάλισης θα υποστούμε μείωση της σύνταξης κατά 25%!
  2. Οι περισσότεροι που δεν μπορέσουμε να συμπληρώσουμε 15 χρόνια ασφάλισης, εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που διατηρεί και διευρύνει η σημερινή κυβέρνηση, θα πάρουμε ψίχουλα που δεν θα φτάνουν ούτε για ασπιρίνες.
  3. Οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο γιατί θα υπολογίζονται όχι με βάση τους μισθούς της καλύτερης πενταετίας των δέκα τελευταίων χρόνων, αλλά τους μισθούς όλου του εργάσιμου βίου. Παράλληλα αυξάνονται κατά 1,5% οι εισφορές μας, που σημαίνει ότι θα δούμε και νέα μείωση στο μισθό μας.
  4. Η δημιουργία ενός υπερ-Ταμείου, θα φέρει και νέα μείωση αν όχι κατάργηση των παροχών.

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη αλλά περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας για εμάς τους εργαζόμενους:

► Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας, η ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη η δική μας και της οικογένειάς μας.

► Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.

► Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Απέναντι στη μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, να απαντήσουμε καθολικά και αποφασιστικά. Οι αγώνες το επόμενο διάστημα και η νέα πανεργατική απεργία στις 4 ΦΛΕΒΑΡΗ χρειάζεται να είναι μαζικοί και ανεβάσουν τον πήχη της ταξικής αντιπαράθεσης με την εργοδοσία και το κράτος της, με την ΕΕ των μονοπωλίων. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να μη σκύψουμε το κεφάλι, να μη συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα, να απαντήσουμε αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Να δυναμώσουν τώρα οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς, για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Που είναι υπεύθυνοι, για το συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI), το τζογάτισμα τους στο χρηματιστήριο.
  • Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.
  • Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις. Αποκατάσταση, κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας-επικουρικής σύνταξης.

Σχετικά Άρθρα