slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Διαδηλώσεις υπαλλήλων έξω από καταστήματα της Ξάνθης. Δεν θέλουν το άνοιγμα τις Κυριακές…

Το σωματείο μας ¨Ένωση Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Ξάνθης¨ σε συνεργασία με την επιτροπή αυτοαπασχολούμενων που συσπειρώνεται στις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σε αλυσίδες καταστημάτων του νομού μας για την Κυριακάτικη αργία στην οποία μοιράστηκε η ανακοίνωση που επισυνάπτεται παρακάτω.

 

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

e-mail: [email protected] , τηλ. Επικοινωνίας: 6937414409-6980189491

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

 ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ 6/ΗΜΕΡΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Οι εμποροϋπάλληλοι πλέον έχουμε πείρα!

Ας μας πουν όσοι μιλάνε για πρόοδο επιστροφή στην κανονικότητα πόσο προοδευτικό είναι σήμερα να δουλεύουμε τις Κυριακές, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, με σμπαραλιασμένα ωράρια (σπαστά, 6ημερα χωρίς ρεπό, 10 – 12ωρα), με την εντατικοποίησει να μας γονατίζει, με μισθούς ψίχουλα που δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες.

Αυτοί την πρόοδο βιώσαμε και αυτές τις μέρες! Δουλέψαμε την Κυριακή 21/4, ακόμα ένα εορταστικό ωράριο, λιώσαμε στη δουλειά, τα ωράρια, τα προγράμματα και τα ρεπό για ακόμα μια φορά σμπαραλιάστηκαν. Πολλοί συνάδελφοι δεν πήραν ρεπό ή αυτό δηλώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα που είναι αργία ή την 1η Μάη. Τη Μ. Παρασκευή πολλοί εμποροϋπάλληλοι καλέστηκαν να δουλέψουνε πολύ πριν τη 13:00 μ.μ που ορίζει ο νόμος. Σε αυτό πρωτοστάτησαν όλες οι αλυσίδες super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, LIDL, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η κατάσταση για εμάς είναι βάρβαρη και έχει την υπογραφή και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που υλοποίησαν και υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουμε πλέον πείρα ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, με εμάς θεατές. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε θέση στον αγώνα, να οργανωθούμε στο σωματείο μας την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων και να παλέψουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.

Να δώσουμε συνέχεια και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, κατάργησης των σπαστών ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλείας.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για να πάρουν πόδι από τα σωματεία οι άνθρωποί της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Αυτοί που με το μανδύα του συνδικαλιστή καλλιεργούν τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και τη λογική του μικρότερου κακού στους εργαζόμενους για να ισοπεδώνει ανενόχλητοι η εργοδοσία τα δικαιώματα μας.

Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών – Η Κυριακή αργία είναι των εργατών.

 

Σχετικά Άρθρα