slider Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Διαγωνισμός Καλλιτεχνικής Δημιουργίας για Ξανθιωτάκια

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμπληρώνοντας φέτος τα είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας διοργανώνει, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Φίλων του Ιδρύματος, διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά και εφήβους.

Πιστοί στην αποστολή της διάδοσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας επιλέξαμε ως θέμα του διαγωνισμού μας το «Ξάνθη- Θράκη: ένα ταξίδι στον πολιτισμό».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγείο και δημοτικό) και δευτεροβάθμιας (γυμνάσιο και λύκεια) εκπαίδευσης και περιλαμβάνει του εξής τομείς:

– Ζωγραφική – κολλάζ (όλοι οι μαθητές)

– Συγγραφή παραμυθιού (όλοι οι μαθητές)

– Φωτογραφία (όλοι οι μαθητές)

– Συγγραφή θεατρικού κειμένου (όλοι οι μαθητές)

– Συγγραφή πεζού κειμένου (μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

– Συγγραφή ποιήματος (μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

– Video (μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

Τα έργα θα αξιολογηθούν από επιτροπή η σύνθεση της οποία είναι η παρακάτω:

– Βαΐτσης Τριαντάφυλλος (εικαστικός)

– Εμπλιούκ Χαϊρή (ιστορικός τέχνης)

– Εφραιμίδου Ελένη (συγγραφέας – ποιήτρια)

– Κοντοβός Ιωάννης (ζωγράφος – εκπαιδευτικός)

– Κουτσούμπας Αντώνης (εικαστικός)

– Λεοντιάδης Γρηγόριος (φωτογράφος)

– Μακέδος Βασίλειος (ιστορικός τέχνης)

– Μανφρέντι Σέλβα (φωτογράφος)

– Μπουγιουκλού Χασάν (Θεατρολόγος)

– Ξανθόπουλος Γεώργιος (εκπαιδευτικός)

– Παπαδόπουλος Διογένης (ζωγράφος)

– Ταβλαρίδης Τριαντάφυλλος (ζωγράφος)

 

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα βραβεύσει με διπλώματα/επαίνους τα έργα που θα διακριθούν ανά τομέα και βαθμίδα εκπαίδευσης (μαθητές που διακρίθηκαν και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί τους). Η βράβευση μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνει στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε ειδική εκδήλωση και τα έργα θα εκτεθούν στα πλαίσια έκθεσης των έργων του διαγωνισμού.

Καταληκτική ημερομηνία: Τα έργα πρέπει να σταλούν μέχρι την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Τα έργα μπορούν να αποσταλούν στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στα στοιχεία επικοινωνίας που αναγράφονται παρακάτω με κάθε πρόσφορο τρόπο (ταχυδρομικά, ιδιοχείρως κτλ) Για περισσότερες πληροφορίες και για τους όρους του διαγωνισμού επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού που αναφέρονται παρακάτω.

Στοιχεία Επικοινωνίας Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Κτήριο 1- Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων Ξάνθη τηλ 25410-29282 fax.: 25410 62086 (πρωινές ώρες) Κτήριο 2- Καπνεργατών 9 Ξάνθη τηλ 25410-26635 (απογευματινές ώρες).

Υπεύθυνοι διαγωνισμού. Ξανθόπουλος Γεώργιος (Δάσκαλος, Γραμματέας Οργανωτικού Συλλόγου Φίλων Ιδρύματος. Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης) τηλ 6947526267 email: [email protected]. Μακέδος Βασίλειος (Ιστορικός Τέχνης, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Ιδρύματος Θρακικής. Τέχνης και Παράδοσης ) τηλ 6972076579 email [email protected]

Σχετικά Άρθρα