slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Διαβάστε τι συνέβη στα γραφεία της ΕΥΠ στην Κομοτηνή και «αλλάχθηκε» όλη η υπηρεσία

Η υπόθεση ξεκινά την προηγούμενη Πέμπτη όταν ενημερώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ της Θράκης ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί από την θέση του. Την ίδια ώρα ξεκινά κλιμάκιο από τα κεντρικά της ΕΥΠ και φτάνει στην Κομοτηνή το απόγευμα της Παρασκευής. Το κλιμάκιο αποτελείται από τον Νο2 της ΔΑΕΕΒ- της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής και τον υποδιοικητή της επιχειρησιακής ΕΥΠ.

Ο «έλεγχος» μπαίνει στα γραφεία και λέει «κύριοι θα υπάρξει εσωτερικός έλεγχος, αφήστε τα όλα στην θέση τους». Για τον λόγο αυτό κανείς δεν μπαίνει στα γραφείο για όλο το Σαββατοκύριακο όπου διεξάγονται και οι έρευνες με άκρα μυστικότητα ΜΟΝΟ από άτομα που έφτασαν ειδικά για τον σκοπό αυτό από την Αθήνα και ξεσκονίζουν υπολογιστές και αρχεία.

Την Δευτέρα φτάνουν στην Κομοτηνή άνθρωποι της υπηρεσίας από Αλεξανδρούπολη και Ξάνθης και αναλαμβάνουν καθήκοντα ώστε να ξεκινήσει και πάλι την λειτουργίας της επιχειρησιακά η ΕΥΠ… 13 υπάλληλοι όλοι αποσπασμένοι (κάποιος από τους οποίους φέρεται να δήλωσε σε ΜΜΕ της Κομοτηνής ότι ο έλεγχος δεν βρήκε τίποτε) υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και ζητάνε να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις εκτός ΕΥΠ. Η πληροφορία μου είναι ότι ακόμη μέχρι και σήμερα δεν έχουν παραληφθεί οι παραιτήσεις από τους επιχειρησιακούς. Δύο από τους 15 υπαλλήλους της ΕΥΠ Κομοτηνής συνεχίζουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

Η συνέχεια δίνεται με την εγκατάσταση αυτές τις μέρες του νέου διοικητή ο οποίος όπως μαθαίνω είναι και έμπειρος και γνώστης της κατάστασης και ξέρει την Θράκη καλά.

Από όσο μου είπαν άνθρωποι από «μέσα», τα προβλήματα στην ΕΥΠ της Θράκης ήταν γνωστά στα κεντρικά εδώ και καιρό αλλά η αφορμή ήρθε μετά την δημοσιοποίηση κάποιων συνομιλιών στο διαδίκτυο… Με μια απλή αναζήτηση κάποιος μπορεί να δει τι παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη μας…

Την ίδια ώρα η ΜΙΤ αλωνίζει στην περιοχή τους τελευταίους μήνες… σχεδόν ανενόχλητη…

 

σ.ε. τι πραγματικά έχει γίνει με τον έλεγχο δύσκολα θα μπορέσουμε να μάθουμε αν και παρασκηνιακά υπάρχουν πολλά που ακούγονται… τίποτε όμως δεν μπορεί να αποδειχθεί ειδικά σε μια τέτοια νευραλγική υπηρεσία… πάντος το να φυγουν σε ένα βράδυ 13 υπάλληλοι και ο κορυφαίος υπηρεσιακός της Θράκης δεν είναι και μικρό πράγμα.

 

σ.ε.2. Αυτήν την ώρα η ΕΥΠ της Κομοτηνής λειτουργεί κανονικά με στελέχη από Αλεξανδρούπολη και Ξάνθης που έχουν αναλάβει τα καθήκοντα όσων αποχώρησαν

Σχετικά Άρθρα