Ατζέντα Τελευταία Νέα

Διήμερο Ανοιχτό Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοδράματος στην πόλη μας

psyxodrama afisa

Διήμερο Ανοιχτό Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοδράματος Σάββατο 5 Απριλίου 2014, 17:30-20:30:”Η ζωή μου στην Ελλάδα του σήμερα Πώς «τα βγάζω πέρα» στην Ελλάδα του σήμερα; Πώς αισθάνομαι για τις οικονομικές και κοινωνικές αλλάγες που συμβαίνουν στην ζωή μου; Πώς μπορώ να δράσω; (Δεν) Μπορώ;

Κυριακή 6 Απριλίου 2014, 10:30-13:30: “Ο μύθος του τέλειου γονέα”. Υπάρχει τέλεια οικογένεια, τέλειοι γονείς, τέλεια παιδιά; Τελικά υπάρχουν μαγικές συνταγές;

Συντονίστριες: Γραμματή Νταλώση, Σύμβουλος Ψ.Υγείας- Ψυχοδραματίστρια, Συνεργάτις του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Κατάρτισης στο Ψυχόδραμα «Ενδοχώρα», Αθήνα, Σωτηρία Δριβάλου, Ψυχοπαιδαγωγός- Ψυχοδραματίστρια, Συνεργάτις του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Κατάρτισης στο Ψυχόδραμα «Ενδοχώρα», Αθήνα, Σοφιάννα Χατζοπούλου, Ψυχολόγος- Ψυχοδραματίστρια.

Το ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος ομαδικής ψυχοθεραπείας που βασίζεται στην χρήση θεατρικών τεχνικών. Το ψυχόδραμα χωρίς να παρακάμπτει τον λόγο, επιτρέπει στα άτομα με την χρήση της σκηνής να επικεντρωθούν στο βίωμα και να ανακαλύψουν, νέες, πιο υγιείς αντιδράσεις στα προβλήματά τους καλλιεργώντας τον αυθορμητισμό και την δημιουργικότητα. Η βιωματική προσέγγιση της τεχνικής του ψυχοδράματος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερα σήμερα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε η συνάντηση με τους άλλους μέσα σε μια βιωματική ομάδα βοηθάει στην ξανα γνωριμία με τον εαυτό μας αλλά και με τους άλλους τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Το Ανοιχτό Βιωματικό Σεμινάριο ψυχοδράματος απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την ψυχοδραματική μέθοδο και διοργανώνεται από το:

Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών «Ψυχή τε και Σώματι», Πινδάρου 11Β, Ξάνθη, τηλ 25411 00434. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Σχετικά Άρθρα