Οικονομία Τελευταία Νέα

Δεν χρειάστηκαν τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους στην ΔΟΥ της Ξάνθης!

Doy xanthis eforia

Βρέθηκα προχθές στην ΔΟΥ της Ξάνθης για δουλειές τις εφημερίδας και διαπίστωσα ο ίδιος ότι η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν χρειάστηκαν τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Θέλανε απλά μια πιο καλή οργάνωση. Την οποία οφείλει να την κάνει ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός- οι κυβερνόντες. Έτσι δεν φταίει ο υπάλληλος αν το σύστημα το ηλεκτρονικό του, δεν δείχνει αν ένας πολίτης είναι ενήμερος φορολογικά… και χρειάζεται να τον στείλει σε δυο τρία διαφορετικά γραφεία (άρα και σε δυο τρεις διαφορετικές ουρές με κόσμο) για να διαπιστωθεί τελικά ότι μπορεί να λάβει την πολυπόθητη φορολογική ενημερότητα!!!

Κανονικά σύμφωνα με τις εξαγγελίες έπρεπε να μπορείς να την βγάζεις την ενημερώτητα από τον λγιστή σου… έλα όμως που δεν δούλεβε το σύστημα και έπρεπε να πάω ο ίδιος στην ΔΟΥ… Και να διαπιστώσω ότι έπρεπε σαν Ελλάδα και σαν σύγχρονο κράτος να έχουμε εδώ και καιρό ένα σύστημα στην ΔΟΥ Ξάνθης που με ένα κουμπί να λέει Καρυπίδης: Φορολογικά ενήμερος ή Καρυπίδης: χρωστάει 80 ευρώ από κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας πληρώστε να προχωρήσουμε.

Σήμερα τον Ιούλιο του 2014 αυτό το απλό πράγμα για να το δει η υπάλληλος πρέπει να περάσουν 3 ώρες και ατελείωτο ψάξιμο σε χαρτιά φακέλους και υπολογιστές σε διαφορετικούς ορόφους του κτηρίου!!!!!

Η υπάλληλος φταίει ή οι μαλ@κες που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια και κοιτούσαν μόνο πώς θα πάρουν μίζες στις τσέπες του;;; (Φταίμε κι εμείς βέβαια που τους ψηφίζαμε… δεν λέω!).

Σχετικά Άρθρα