Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα φίλε Ξανθιώτη… Καλλιτέχνισε την διάσημη γοργόνα της Χαλκιδικής και ο Δήμους του έστειλε πρόστιμο…

gorgona xalkidikh xalkidikh 2

Το σήμα κατατεθέν στις Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής, η «πετρωμένη γοργόνα» του Διονύση Καρυπίδη δεν υπάρχει πια, αφού ο ίδιος ο δημιουργός την κατέστρεψε, μετά από πρόστιμο που του επιβλήθηκε να πληρώσει. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης κατέστρεψε με βαριοπούλα το έργο του, το οποίο είχε σκαλίσει πάνω σε βράχους της παραλίας Πορτοκάλι, το 1997.

Ο Δήμος Σιθωνίας του έστειλε όμως πρόστιμο 533,61 ευρώ, για καταστροφή του φυσικού τοπίου. Ο κ. Καρυπίδης είχε στείλει επιστολή στις 3 Μαρτίου 2014, στον δήμαρχο Σιθωνίας, Γιάννη Τζίτζιο, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως αν ο δήμος επιμείνει στην είσπραξη του προστίμου, θα το πληρώσει αλλά μετά θα καταστρέψει την δημιουργία του. Πάντως, σύμφωνα με όσα είπε στο Voria.gr, o δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, το πρόστιμο δεν επιβλήθηκε στον κ. Καρυπίδη για την κατασκευή της γοργόνας, αλλά λόγω παράνομης κατασκήνωσης στις Καβουρότρυπες.

Σχετικά Άρθρα