slider Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Δεν πρόλαβες το παλιό; Έρχεται νέο «εξοικονομώ» για 20.000 κατοικίες

Τέσσερα νέα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης στον κτιριακό τομέα, που αφορούν σε ιδιωτικές κατοικίες, δημόσια κτίρια, τη βιομηχανία και τις τουριστικές εγκαταστάσεις προετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είναι έτοιμο να ανακοινώσει το προσεχές διάστημα την εφαρμογή τους μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στις άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΕΝ είναι η προκήρυξη από τις αρχές του 2019 νέου προγράμματος «εξοικονομώ κατ΄οίκον» για 20.000 ιδιωτικές κατοικίες σε όλη τη χώρα, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.

Στην παρουσίαση προς τους εκπροσώπους του Τύπου, του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, αναφερόμενος στην ενεργειακή εξοικονόμηση στον κτιριακό τομέα ό υπουργός ΠΕΝ Γ. Σταθάκης σημείωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ» για 50.000 νοικοκυριά και τόνισε:

«Θα ακολουθήσει και νέα προκήρυξη για τις κατοικίες», προσθέτοντας ότι ακολουθούν «ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα που ετοιμάζουμε για την εξοικονόμηση στα δημόσια κτήρια και συμπληρωματικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για εξοικονόμηση ενέργειας σε βιομηχανία, τουριστικές εγκαταστάσεις, εξειδικευμένα προγράμματα που σχεδιάζονται αυτή τη στιγμή».

,Αν είστε στην Ξάνθη και σας ενδιαφέρει να εντάξετε στο νέο πρόγραμμα αναβάθμισης «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» την κατοικίας σας, και να επιδοτηθείτε με πάνω από 75% στην ανακαίνισή της, επικοινωνήστε μαζί μας για να αναλάβουμε την σύνταξη του φακέλου σας και την υποβολή του για έγκριση. Σταύρος Καρυπίδης – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Τηλ. 6947267737 και 2541600699

Σχετικά Άρθρα