slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δεν θα μας πιάσει ο «Αντίνοος»… θα χτυπήσει όμως την υπόλοιπη Ελλάδα σήμερα και αύριο

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα εν μέσω καλοκαιριού, λίγα 24ωρα μετά την φονική καταιγίδα που έπηξε την Χαλκιδική αλλά και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Θράκη, την Ναύπακτο και την Αχαΐα.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωση Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς της μέγιστες τιμές της.

Η νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες σήμερα Τρίτη και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και το χαλάζι.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Α. Την Τρίτη από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία.

Από τις βραδινές ώρες η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Β. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Δ. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από τον “Αντίνοο”

Σχετικά Άρθρα