slider Τελευταία Νέα

Δείτε video και φωτογραφίες από την εκδήλωση “Επιστήµη & Τέχνη µέσα από το Μικροσκόπιο” στο σπίτι του Χατζηδάκι!

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca διοργάνωσαν την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 στις 8 και 30 το βράδυ στον «Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης Μάνος Χατζιδάκις» την εκδήλωση µε τίτλο «Επιστήµη & Τέχνη µέσα από το Μικροσκόπιο»…

Δείτε το video:

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστολογίας – Εµβρυολογίας του Τµήµατος Ιατρικής του Δηµοκριτείου Πανεπιστηµίου Θράκης κ. Μαρία Λαµπροπούλου παρουσίασε πώς µέσα από τη µικροσκόπηση µπορεί να γεννηθεί ένα μοναδικό έργο τέχνης…

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, άνθρωποι της τέχνης και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η  Γενική Γραµµατέας των Διεθνών Βραβείων Βασιλική Μπαφατάκη.

Στην αρχή της εκδήλωσης τιμήθηκε για το έργο του ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης διαμέσου της οικογένειας του που παραβρέθηκε στον πολυχώρο.

Αμέσως μετά την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της καθηγήτριας κυρίας Λαμπροπούλου και την εκδήλωση έκλεισε ο τραγουδιστής ο Λουκάς Γιώρκας που ερμήνευσε Μάνο Χατζιδάκι.

Τα έργα τέχνης της κυρίας Λαμπροπούλου έγιναν και γραμματόσημο!! Για δύο χρόνια τυπώθηκαν 2,5 εκατομμύρια γραμματόσημα τα οποία κυκλοφορούν σε όλα τα ταχυδρομεία.

Μαρία Λαμπροπούλου: «Η µελέτη των ιστών στο µικροσκόπιο είναι ένα πολύωρο, µοναχικό κι άχαρο πολλές φορές επιστηµονικό ταξίδι. Έτσι, σε αυτό το µοναχικό ταξίδι έµαθα να αναζητώ τη µαγεία της Τέχνης στις εκατοντάδες ιστολογικές εικόνες, που περνούν, καθηµερινά, µπροστά από τα µάτια µου κι εναλλάσσονται σαν σκηνές βουβής κινηµατογραφικής ταινίας. Σχήµατα και χρώµατα, που από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο αλλάζουν, µετατρέποντας την ψυχρή Ιατρική Επιστήµη σε Τέχνη, µε τρόπο πρωτόγνωρο και µαγικό».

Τις δυο ηµέρες 4 και 5 Ιουλίου οι επισκέπτες στον πολύχωρο θαύμασαν όλα τα έργα της κυρίας Λαµπροπούλου, τα οποία αποτυπώνουν το συναπάντηµα Ιατρικής και Τέχνης µέσα από το µικροσκόπιο.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Η κυρία Λαμπροπούλου με την δημοσιογράφο της xanthinews.gr Μαίρη Δαληκριάδου:

                   

Σχετικά Άρθρα