slider Τελευταία Νέα

Δείτε φωτογραφίες και video από την υποδοχή του ιερού λειψάνου του πολιούχου της Ξάνθης από το Άγιο Όρος!

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με κάθε τιμή σήμερα ο ιερός κλήρος και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν το ιερό λειψάνου του πολιούχου της πόλης μας Τιμίου Προδρόμου ( Ιερά Σιαγώνα και 3 δόντια) από την μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους. Το λείψανο μετέφερε στην Ξάνθη ο πανασιολογιότατος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αρχιμανδρίτης Τύχων με τη συνοδεία του και το παρέλαβε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων.Στην συνέχεια εψάλλει ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός της Κυριακής με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Ο μητροπολίτης Ξάνθης ευχαρίστησε  τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αρχιμανδρίτη Τύχων  για την προσκόμιση του Ιερού Λειψάνου στην πόλη μας και του ευχήθηκε  όπως ο θεός να ευλογεί και να αγιάζει το την ζωή και το έργο του καθώς και την αδερφότητα της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους.

Το λείψανο θα παραμείνει στο ναό μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου όπου και θα αναχωρήσει πίσω στο Άγιο Όρος (Δείτε εδώ το πρόγραμμα)

Δείτε το live video της xanthinews:

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή:

Δείτε το πρόγραμμα της μητρόπολης για την έλευση του ιερού λειψάνου:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 : ΩΡΑ : 17:00

Υποδοχή Του Ιερού Λειψάνου εις Την Πλατεία Μητροπόλεως και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου  κ.κ Παντελεήμονος . Εν συνεχεία Απόδειπνον μετά Χαιρετισμών Του Αγίου.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 : ΩΡΑ 07:00 – 10:30

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος.

ΩΡΑ :12:00 Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο.

ΩΡΑ : 17:30 Μέγας Εσπερινός .

ΩΡΑ : 21:00 – 24:00 Αγρυπνία ( Όρθρος – Θεία Λειτουργία )

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2018

ΩΡΑ: 07:00 – 10:00 Όρθρος – Θεία Λειτουργία

ΩΡΑ : 11:00 Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο.

 

Σχετικά Άρθρα