slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας στην κεντρική πλατεία

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με ιδιαίτερες τιμές συνεχίζονται στην Ξάνθη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 χρονών από την απελευθέρωση της πόλης.

Σήμερα στις 6.30 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης.

Φέτος ο εορτασμός της 4ης Οκτωβρίου έχει διπλό πανηγυρικό χαρακτήρα αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης καλεσμένος της Μητρόπολης Ξάνθης είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με μία πλειάδα μητροπολιτών.

Αμέσως μετά την δέηση ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά ενώ ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τους Αρχιερείς και όλους τους παρευρισκόμενους ενώ υπογράμμισε ότι η πόλη οφείλει την ελευθερία της στην Παναγία την Αρχαγγελιώτισσα επισημαίνοντας πως η ελευθερία δεν χαρίζεται σε κανέναν άνθρωπο και κανένα λαό αλλά κερδίζεται.

Κατόπιν με λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκαν στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας όπου τελέσθηκε μέγας εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου.

Σχετικά Άρθρα