slider Τελευταία Νέα

Δείτε σε φωτογραφίες τι άφησε πίσω της η θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας

Επιμέλεια Μαίρη Δαληκριάδου
Μπορεί η πόλη της  Ξάνθης να γλίτωσε από την θεομηνία δεν συνέβει όμως το ίδιο στα χωριά της και τους  γύρω νομούς που  μετράνε τις πληγές τους μετά τη χθεσινή νεροποντή που έπληξε την περιοχή μας,,,
Ξάνθη:

Στην πεδινή περιοχή της Ξάνθης σημειώθηκαν καταστροφές καλλιεργειών ενώ διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων από Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

Στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης υπήρχανε σημεία όπου έγιναν κατολισθήσεις λόγω του μεγάλου όγκου νερού, η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μέσα από την Μύκη:
 Στην γειτονική μας Κομοτηνή χθες σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές μέσα στην πόλη να κλείσουν δρόμοι αλλά και να πληγούν καλλιέργειες. 
Ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες αλλά και αγροτικό εξοπλισμό, αυτοκίνητα και εξοπλισμό αφήνει πίσω της η μεγάλη χαλαζόπτωση. 90 στρέμματα βαμβάκι καταστράφηκαν ολοσχερώς από το χαλάζι στη Νέα Πέτρα Κομοτηνής
Στο 1,5 μέτρο ύψους έφτασε το νερό που «έπνιξε» στον Ίασμο, κατεβαίνοντας με ορμή από το βουνό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι. Από τις χθεσινές πλημμύρες έγιναν αρκετές υλικές καταστροφές, όπως παράσυρση αυτοκινήτων και τοπικές πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα:
Κρωβύλη:
Νέα Μάκρη:

 

Στην γειτονική μας Χρυσούπολη η ένταση του αέρα ήταν τόσο μεγάλη που κατάφερε και έριξε τεράστια δέντρα μέσα στην Χρυσούπολη:
Νέα Πέραμο:
Εκτεταμένες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την περιοχή, σημειώθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Παγγαίου στη Ν. Πέραμο, το βράδυ της Τρίτης (9/7). Το φαινόμενο ήταν τόσο ακραίο που πυλώνες φωτισμού λύγισαν ενώ αρκετά δέντρα κόπηκαν ή ακόμα και ξεριζώθηκαν και από την πτώση τους προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, σε κιόσκα καθώς και στην περίφραξη του χώρου. Το ευτύχημα πάντως είναι ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αφού τόσο το προσωπικό της κατασκήνωσης όσο, και πολύ περισσότερο, τα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί ήταν προστατευμένα στα σπίτια.

  Στην Θάσο εκκενώθηκαν άρον άρον παιδικές κατασκηνώσεις με τον κίνδυνο έντονα πλημμυρών για την ασφάλεια των παιδιών.

Και το χειρότερο συνέβει στην  Χαλκιδική όπου έξι νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης  Στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής μία γυναίκα 54 ετών από την Ρουμανία έχασε την ζωή της όταν καταπλακώθηκε από πτώση στεγάστρου σε ταβέρνα. Από την πτώση της οροφής τραυματίστηκε και ο 2χρονος γιος της γυναίκας. Το παιδί μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Μουδανιών, όπου και εξέπνευσε. Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες στα Νέα Πλάγια είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Μπαλκόνια γκρεμίστηκαν, τζαμαρίες ξηλώθηκαν, αυτοκίνητα ανατράπηκαν και πλήθος σπιτιών πλημμύρισε.
Αστυνομία και Πυροσβεστική, Περιφέρεια και Δήμοι βρίσκονται επί ποδός από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 
Ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ:

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε τη Χαλκιδική.

Τα συνεργεία της Εταιρίας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων σε πλήρη ετοιμότητα, ξεκινώντας την επιθεώρηση και προχωρώντας σταδιακά στην αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο, στα σημεία που υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης.

Για την περιοχή της Χαλκιδικής, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Σιθωνίας αποκαθίστανται σταδιακά και αναμένεται η αποκατάσταση των περισσοτέρων μέχρι τις βραδινές ώρες. Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Κασσάνδρας, τα συνεργεία της Εταιρίας εργάζονται πυρετωδώς σε συνεργασία με τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου, αφού αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές υψηλής τάσης, να επανηλεκτροδοτηθεί και το Δίκτυο της μέσης και χαμηλής τάσης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Β. Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Έδεσσας, Κοζάνης, Κατερίνης, Καστοριάς και Φλώρινας.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα σε περιοχές της Κομοτηνής και της Βέροιας.

H Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί τους εργαζόμενούς της για την άμεση ανταπόκρισή τους και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο Διανομής με στόχο να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό η ταλαιπωρία των καταναλωτών.

 

 

Σχετικά Άρθρα