Μουσική Τελευταία Νέα

Δείτε πότε έρχεται το… τέλος των FM στην Ελλάδα. Με απόφαση Σύριζα φυσικά…

Σε δυναμική προώθηση της ψηφιακής ραδιοφωνίας DAB+ φαίνεται να προσανατολίζεται το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, προδιαγράφοντας πολύ σύντομα ακόμη και το σβήσιμο των FM. Οι εκπρόσωποι μεγάλων σταθμών της Αθήνας φαίνεται να επικρότησαν τη συγκεκριμένη δήλωση του Υπουργού, υπάρχουν ωστόσο επιφυλάξεις για την βιωσιμότητα της κίνησης από ραδιοσταθμούς της επαρχίας!!!!!!!!! Σημαντικά ερωτηματικά επίσης τίθενται σχετικά με το κατά πόσον οι ακροατές θα είναι σε θέση να αγοράσουν τους νέους δέκτες που θα απαιτούνται για την ακρόαση ραδιοφώνου από τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα radiofono.gr, το επιτυχημένο παράδειγμα της Νορβηγίας φαίνεται να έχει πείσει τον Νίκο Παππά, ο οποίος σε δηλώσεις του την Παρασκευή έκανε σαφές ότι η ψηφιακή ραδιοφωνία θα επισπευστεί εντός της τρέχουσας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού μαζί με την διαδικασία αδειοδότησης που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. «Έχουμε μελετήσει επισταμένως τη διαδικασία ψηφιακής μετάβασης, και πιστεύουμε ότι σε συγκεκριμένες περιοχές θα έχουμε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε τα FM ενδεχομένως και μέσα στο 2019. Αυτό θα επιφέρει σημαντικά ωφέλη, καθώς η ψηφιακή ραδιοφωνία θα σημάνει ένα τέλος στην αχανές τοπίο των ερτζιανών, αλλά και θα επιφέρει σημαντικά έσοδα για το κράτος», είπε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Εστία”.

Από τους κύκλους του Υπουργείου Συγκοινωνιών έχει γίνει γνωστό μάλιστα ότι ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η επανεξέταση του ψηφιακού ραδιοφωνικού χάρτη για όλη την Ελλάδα, από ειδική ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Από πλευρά της η Ένωση Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθήνας χαιρέτισε την κίνηση του Υπουργού, λέγοντας ότι ήρθε «επιτέλους η ώρα να ακούσει το ελληνικό κοινό ραδιόφωνο χωρίς παράσιτα». Προβληματισμένοι ωστόσο φαίνονται οι εκπρόσωποι των ραδιοσταθμών της επαρχίας, λόγω του υψηλού κόστους της μετατροπής των μηχανημάτων εκπομπής.

Ένας άλλος προβληματισμός αφορά το υψηλό κόστος που έχουν αυτή τη στιγμή οι ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες στην αγορά. Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί ο σκόπελος των υψηλών τιμών, καθώς θα δοθεί ειδικό κονδύλι μέσω ΕΣΠΑ. Με χρήση αυτής της χρηματοδότησης αναμένεται να διανεμηθούν ψηφιακά ραδιοφωνάκια στους ακροατές ως δώρα των εφημερίδων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, όπως η Αυγή, αλλά και σε διαγωνισμούς των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Τις κινήσεις της κυβέρνησης αναμένεται να στηρίξει και ο ραδιοφωνικός σταθμός “Στο Κόκκινο”, ο οποίος σε έξι μήνες θα είναι έτοιμος να εκπέμψει ψηφιακά από 13 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα