Ατζέντα Τελευταία Νέα

Δίνουμε το αίμα μας μια μέρα πριν τις εκλογές (Λέσχη Αξιωματικών)

Συμμετοχή συμπολιτών μας σε Εθελοντική Αιμοδοσία

Μνημόσυνο «ΑΓΑΠΗΣ» το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

 Μνημόσυνο «ΑΓΑΠΗΣ»

Αγαπητοί συμπολίτες, στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, σας γνωστοποιούμε ότι το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015  και από τις 09:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης (Κεντρική Πλατεία) Εθελοντική Αιμοδοσία με την κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Με απόφαση του Δ.Σ. από το 2008 η αιμοδοσία αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ως ένα δείγμα σεβασμού στο πρόσωπό του και αναγνώρισης του έργου του.

Διεξάγεται ετησίως τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου αφού εκείνη τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008 λίγο πριν το πρώτο φως της μέρας, στις 05:30 τα ξημερώματα, ο Ιεράρχης που θέλησε να τον θυμόμαστε ως τον «Χριστόδουλο μας» άφηνε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τον καρκίνο. Ήταν 69 ετών. Η χώρα βυθίστηκε στο πένθος. Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες και ο πένθιμος μονότονος ήχος στα καμπαναριά των εκκλησιών απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, τόνιζε τον εθνικό θρήνο. Προσωπικότητα ισχυρή, επικρίθηκε και αμφισβητήθηκε όσο λίγοι στην νεότερη ελληνική ιστορία. Ταυτόχρονα αγαπήθηκε από πολλούς και αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς περισσότερους. Παρά τις αντιδράσεις που κάθε φορά προκαλούσαν οι δηλώσεις του, επέμενε πως «δεν υπάρχουν ξεχασμένες πατρίδες αλλά αλησμόνητες» και φρόντιζε σε κάθε ευκαιρία να καλεί τους νέους στην Εκκλησία «όπως είναι… ακόμη και με τα σκουλαρίκια». «Δεν γίνεται όλος ο κόσμος να πηγαίνει με ταχύτητες διαστημόπλοιου κι εμείς να πηγαίνουμε με τον αραμπά» είχε πει στους εργαζόμενους στην Ιερά Σύνοδο την πρώτη μέρα που επισκέφθηκε το συνοδικό μέγαρο μετά την εκλογή του, δίνοντας το στίγμα των όσων θα ακολουθούσαν. Για τα λάθη του, κρίθηκε και κατακρίθηκε έντονα. Κανείς ωστόσο δεν του αμφισβήτησε ποτέ, την αγάπη του για την πατρίδα και την Εκκλησία. Δυο έννοιες για τις οποίες μιλούσε συχνά, γεμίζοντας τα μάτια του δάκρυα, από την ένταση και το πάθος.

Ο σύλλογος της «αγάπης» θυμάται τον ξανθιώτη Ιεράρχη και τιμά τη μνήμη του. Υπέρμαχος εκτός των άλλων της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος με πλήθος γραπτά κείμενα για τα αντικείμενα αυτά.

Ζητάμε λοιπόν από όλους σας να συμμετάσχετε προκειμένου να συλλέξουμε αρκετές μονάδες αίματος προς ανακούφιση των παιδιών που πάσχουν από Θαλασσαιμία στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης αλλά και για όλους τους συνανθρώπους που βασανίζονται στο κρεβάτι του πόνου.

Τέλος απευθυνόμαστε σε όλους τους φορείς (σύλλογοι, σωματεία, όμιλοι) και σας καλούμε στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς σας να απευθύνετε έκκληση στα μέλη σας και τις οικογένειές τους να προσέλθουν ομαδικά στην προγραμματισμένη αιμοδοσία, προκειμένου να προσφέρουν λίγη από την «ΑΓΑΠΗ» τους, προσπαθώντας παράλληλα να δώσουμε και την όσο μεγαλύτερη δημοσιότητα ώστε να παροτρύνουμε και άλλους υγιείς συμπολίτες μας να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Για τυχόν πληροφορίες σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα του Συλλόγου: 2541022256, 2541083768, 6946044278.

Σχετικά Άρθρα