Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Δήλωση του Περιφερειακού συνδυασμού του Τέρενς Κουικ για τον δεύτερο γύρω των ΑΜ-Θ Εκλογών

Ο Βουλευτής Επικρατείας (και ειδικότερα ΑΜ-Θ), επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, έκανε την εξής δήλωση:«Μία και ομόφωνη υπήρξε η απόφαση των υποψηφίων του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ – ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, η οποία ελήφθη σε κοινή μας συνάντηση το απόγευμα της Τρίτης 20ης Μαΐου στην Ξάνθη. Μαζί μας τα προεδρεία των Συντονιστικών Επιτροπών και πολιτευτές των ΑΝΕΛ που στήριξαν και συμμετείχαν στον προεκλογικό αγώνα του Συνδυασμού:Κανένας διάλογος με τους Συνδυασμούς που είναι «φωλιές» εκλεκτών του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Καμία συνδιαλλαγή, με τους Συνδυασμούς, που υποψήφιοι σύμβουλοί του, έσπευσαν να υποβάλλουν τα σέβη τους στους υποψηφίους Ευρωβουλευτές του DEB και κυκλοφόρησαν προεκλογικό υλικό στην τουρκική γλώσσα.

Καμία παραχώρηση, σε όλους εκείνους που έσκυψαν το κεφάλι στο Προξενείο και στους ψευτομουφτήδες για μερικές χιλιάδες ψήφους.

Από την Κυριακή το βράδυ, ζητώ από τους επικεφαλείς των δύο Συνδυασμών του Β’ γύρου, να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν   δημόσια, αλλά και να αποβάλουν τους υποψηφίους συμβούλους τους, που τους βαραίνουν τα προαναφερθέντα αντεθνικά ψηφοθηρικά και κατευθυνόμενα «κόλπα» τους.

Εισπράττω την απόλυτη σιωπή.

Παραπέμπω και στην ανοικτή δημόσια επιστολή που απηύθυνα χθες Τρίτη και στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς τα κόμματά τους πατρονάρουν και στηρίζουν τους δύο Συνδυασμούς.

Εισπράττω την εξίσου ηχηρή σιωπή σχετικά με το Προξενείο, τους προξενοκατευθυνόμενους, το επερχόμενο ισχυρό χαστούκι που θα δεχθούμε από το DEB στις Ευρωεκλογές και στη Ροδόπη και στη Ξάνθη κλπ.

Κατόπιν τούτων, δεν μας δεσμεύει τίποτε και κανένας. Μόνον ο όρκος μας απέναντι στην Πατρίδα, τις γενιές που ακολουθούν και η απέραντη αγάπη μας για την Περιφέρεια, που ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε.

Οι 57 υποψήφιοι του Συνδυασμού μας και από τους 5 νομούς, θα επιμείνουμε στις εθνικές μας θέσεις και θα ρίξουμε την Κυριακή στις κάλπες το δικό μας ψηφοδέλτιο του Α’ γύρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ – ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, για να καταδείξουμε με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι δεν κάνουμε πίσω στα όσα υποσχεθήκαμε και για όσα αγωνιζόμαστε.

Σε ότι αφορά τους 30.000 πολίτες που μας υποστήριξαν με την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή, δεν θα δώσουμε «γραμμή». Ας ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Εάν, όμως, επιλέξουν να ακυρώσουν και τους δύο Συνδυασμούς, τότε ας προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της Κυριακής 25ης Μαΐου, επιλέγοντας και πάλι το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ – ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, το οποίο μπορούν να παραλάβουν από τα κατά τόπους γραφεία ή τα εκλογικά περίπτερα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Και μαζί με αυτό, μπορούν να παραλάβουν το εξαιρετικό, με υψηλού επιπέδου προσωπικότητες, ψηφοδέλτιο του Κινήματος των ΑΝΕΛ για τις Ευρωεκλογές.

Το μήνυμά μας είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο.

«Όχι στην Ευρώπη των τραπεζών. Ναι στην Ευρώπη των λαών, των εθνών και της αλληλεγγύης, όπως στήριζε και υπηρετούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ναι στην Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες, όπως είχε διακηρύξει ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Σχετικά Άρθρα