Κοινωνία Τελευταία Νέα

Γιώργος Παυλίδης: «Το κράτος πρέπει να είναι έντιμο για το 12% και το 4% και να μην αρνείται συμψηφισμό»

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Έβρου, Δράμας, Καβάλας και Ροδόπης, με τη συμμετοχή του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κ.Εξακουστού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Συζητήθηκαν τα εξής θέματα, όπως τα καθόρισαν οι Ομοσπονδίες:

α. Ανάπτυξη ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης

β. Αντιμετώπιση του παραεμπορίου και ειδικών ζητημάτων

γ. Σύμπραξη για την προώθηση του τουρισμού

δ. Γενικά θέματα συνεργασίας και πρόσθετα

ε. Το πρόβλημα της μή καταβολής και άρνησης συμψηφισμού του 12% και 4% της επιδότησης εργασίας.

«Το κράτος πρέπει να είναι έντιμο, όταν αναλαμβάνει δεσμεύσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, σχολιάζοντας την άρνηση συμψηφισμού των οφειλομένων εκ της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους 12%.

Ευχαρίστησε τις Ομοσπονδίες, για την καλλιέργεια της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και επιβεβαίωσε την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που ξεκίνησε με τη διοργάνωση και θεσμοθέτηση της Θρακο-Mακεδονικής «SYNERGEIA» για την προώθηση Τοπικών Προϊόντων καθώς επίσης με στοχευμένες επικοινωνιακές ενέργειες. Επισήμανε δε, ότι η συγκεκριμένη δράση θα εντατικοποιηθεί μέσα στο προσεχές διάστημα, ακολουθεί η 2η SYNERGEIA στην Καβάλα. Ταυτόχρονα πρότεινε, για τις επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα με παραδοσιακά και ποιοτικά χαρακτηριστικά να ενταχθούν σε Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας και Παράδοσης.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έθιξε σε δηλώσεις του, τη συγκροτημένη και ολόπλευρη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. Όπως ανέφερε, με την απελευθέρωση μας από τα κλειστά προς βορρά σύνορα αλλά και την επιδιωκόμενη εξομάλυνση των τουριστικών διελεύσεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο, ο τόπος μας μπορεί να αποτελέσει, το κέντρο τουριστικής αναφοράς για περισσότερα από 50 εκατομμύρια κατοίκους των γύρω Χωρών. Από την πλευρά των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών, διατυπώθηκε τόσο συμφωνία για το πλαίσιο ενεργοποίησης για την ενδυνάμωση του τουριστικού τομέα όσο και η διάθεση για περαιτέρω συνεργασία για την επίτευξη των επιμέρους τιθέμενων στόχων.

Την συνάντηση εργασίας, απασχόλησε επιπλέον το θέμα της καταπολέμησης του παρεμπορίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ επισήμανε ότι πέραν των τακτικών ελέγχων οι οποίοι διενεργούνται θα προχωρήσουν και νέοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, διαπιστώνοντας επιπλέον την ύπαρξη δυστοκιών και τεχνικών ζητημάτων που χρειάζεται να επιλυθούν για την ανάσχεση του φαινομένου.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την αμοιβαία διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών και της Περιφέρειας με κοινό στόχο, το όφελος της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και συνολικά του τόπου μας.

Σχετικά Άρθρα