Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ 2016 Επιστολή του Δικτύου Λόγου και Πράξης

Καθώς τελείωσαν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης στις οποίες πήραμε μέρος για έκτη χρονιά με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο διάστημα 3 – 11 Σεπτεμβρίου, χωρίς καμιά επίσημη βοήθεια και στήριξη, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους/όλες που συνέδραμαν στην προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τις εκδόσεις Σπανίδη, τους Καστροπολίτες Διδυμοτείχου, την Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης, τον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Ξάνθης ΜΑΖΙ, με τους οποίους συνεργαστήκαμε σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Θεατράκι στο Μονοπάτι της Ζωής.

Ευχαριστούμε τον αδελφό Ιστορικό – Πολιτιστικό σύλλογο του Διδυμοτείχου Καστροπολίτες Γνώση και Δράση, που σε συνεργασία με το Ωδείο Βορείου Έβρου Καρπίδα (Διδυμότειχο) και τη Σχολή Σύγχρονη Μουσική Αγωγή (Ξάνθη), παρουσίασαν πλούσιο πρόγραμμα λόγου και μουσικής για να γνωρίσει η Ξάνθη την ιστορική πολιτεία τους. Ξέχωρα ευχαριστούμε το Γιάννη Σαρσάκη και το Βαγγέλη Σοβαρά για την όλη φροντίδα.

Ευχαριστούμε τον Απόστολο Δομτζίδη, τη Νατάσα Μιχαηλίδου και τους φίλους και φίλες που παρουσίασαν τη βραδιά Καραγκιόζη και την αφήγηση Παραμυθιών – Παραμυθοθράκες. Από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης βοήθησαν στις εκδηλώσεις αυτές συνεργασίας με το Δίκτυο ο Σοφιανός Ουτατζής, ο Αντώνης Βαρβατσούλιας, ο Πασχάλης Μαστράφης και η Δώρα Ταβλαρίδου.

Ευχαριστούμε το Γιάννη Στεφανίδη για την εξαίσια βραδιά Σαίξπηρ, το Γιάννη, την Αναστασία, τον Γιάννη Graıg για τις αναγνώσεις, το Γιώργο για την κιθάρα του, τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου για την φροντίδα του ήχου και την ηχοληψία.

Ευχαριστούμε τον Τακβόρ Καραογλανιάν πρόεδρο της Αρμενικής Κοινότητας, τα μέλη  που βοήθησαν Αγκόπ,  Σινιορίκ, Χάρη, τη Μανέ και Ασμίκ Μπεγκλαριάν για τις απαγγελίες ποιημάτων στα αρμενικά και το τραγούδι συνοδεία πιάνου και τη Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου για την εισήγησή της.

Για τη βραδιά του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΜΑΖΙ ευχαριστούμε όλα τα μέλη για τη δημιουργική παρουσία τους, τον Παναγιώτη Φιλιππίδη για την εισήγησή του, όσους/όσες ετοίμασαν εδέσματα και το Χρήστο Παπακωνσταντίνου για τη ζωντανή μουσική που έπαιξε και συνόδευσαν μέλη του συνεταιρισμού σε εκλεκτά ελληνικά τραγούδια.

Στην τιμητική βραδιά για τον Μάριο Κουτσουρίδη, ευχαριστούμε το Μάριο για την όλη παρουσία του, τους μουσικούς Δημήτρη Πετρόπουλο, Γιάννη Μπαρούτη, το γιο του Νίκο και τον εγγονό του Μάριο που έπαιξαν μουσική και τη Δέσποινα Κουτσουρίδη Μιχαηλίδη για την εισήγησή της.

Ευχαριστούμε τη Γεωργία Κεσεδοπούλου για την όλη παρουσία της, τη Δέσποινα Γαβριηλίδου για τη θαυμάσια εισήγησή της και το θερμό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον στην πρώτη εκδοτική παρουσία της Γεωργίας.

Τέλος, στο κλείσιμο των εκδηλώσεων, μια ομάδα ποιητών και ποιητριών της Ξάνθης ικανοποίησαν με τις απαγγελίες τους το θερμό κοινό. Διάβασαν ποιήματά τους οι: Ραμπάν Ιμπράμογλου, Άννα Ζανιδάκη, Ελένη Ντόμπρου, Θανάσης Τριανταφυλλίδης, Στέλιος Αρσενίου, Κώστας Ταβουλτσίδης, Βασίλης Ταβουλτσίδης, Θωμάς Βουγιουκλής  και Θανάσης Μουσόπουλος.

Ευχαριστούμε από το βάθος της καρδιάς μας τους φίλους και φίλες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, τους εθελοντές και εθελόντριες που βοήθησαν στην οργάνωση και τα μέλη του Δικτύου Γιώργο Κωτούλα και Μιχάλη Δερμετζόπουλο για το θαυμάσιο περιβάλλον που δημιούργησαν στο Μονοπάτι της Ζωής, το Μιχάλη Σπανίδη που φρόντισε για την ηχητική κάλυψη και τον Αντώνη Μουσαδέ που μας διέθεσε τα ηχητικά μηχανήματα.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου για τη στήριξη στα έργα του Δικτύου, ιδίως στο διάστημα 3-11 Σεπτεμβρίου 2016.

Επίσης, εκφράζουμε ευχαριστίες στα Μέσα ενημέρωσης, έντυπα, ερτζιανά και ηλεκτρονικά. Ευχαριστούμε το Δημοτικό Ραδιόφωνο- Όμορφη Πόλη που ήταν χορηγός επικοινωνίας, ιδιαίτερα τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου και την Κυριακή Οικονόμου για τη δημοσιογραφική κάλυψη.

Θανάσης Μουσόπουλος

Σχετικά Άρθρα