slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Γιορτές Παλιάς Πόλης 2019: Το μήνυμα του προέδρου του Κ.Π.Δ.Ξ. Πασχάλη Λύρταζη για το άνοιγμα των γιορτών παλιάς πόλης 2019

Στις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού η παλιά Ξάνθη κλείνει την αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα. Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, μια σημαντική έκφραση καλλιτεχνικής δημιουργίας και τέχνης, δίνουν το στίγμα των ανθρώπων της. Αναδεικνύουν την αρμονία, την ομορφιά, την ποιοτική διασκέδαση, την κουλτούρα καθώς και την φιλοξενία της περιοχής.

Αισθάνομαι περήφανος αλλά και τυχερός που με την συνεργασία όλων των φορέων, συλλόγων, εθελοντών και εργαζομένων, τα τελευταία χρόνια καταφέραμε και βάλαμε ένα λιθαράκι στην βελτίωση αυτού του θεσμού. Η επιτυχία, πρωτίστως οφείλεται στους χιλιάδες φίλους που ανανεώνουν το ραντεβού τους κάθε χρόνο στην Ξάνθη, αλλά και στους πολιτιστικούς συλλόγους, που κάθε φορά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Με άξονα τους νέους, την παράδοση, τον πολιτισμό παρουσιάζουμε φέτος ένα ολοκληρωμένο ποιοτικό πρόγραμμα, όπως αρμόζει στο ύφος της παλιάς Ξάνθης. Σκοπός μας αυτή η πόλη να παραμένει πρωταγωνιστής στον τομέα του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας. Συναυλίες, μουσικές παραστάσεις, χορευτικές παραδοσιακές δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις εργαστηρίων, εκθέσεις των εικαστικών τμημάτων, εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων πλαισιώνουν το πρόγραμμα σε καθημερινή βάση.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, να επισκεφτείτε τον παραδοσιακό οικισμό και να ζήσετε μαζί μας το ξεχωριστό γεγονός των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

 

Πασχάλης Λύρατζης

Πρόεδρος

Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα