Γενική

Για το νομοσχέδιο σχετικά με την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

Η ναρκοκαταστολή είναι πάγια μέθοδος της αστικής τάξης για την χειραγώγηση των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των νέων για να μην σηκώσουν κεφάλι, για να μην αντιδρούν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσουν.
Στην ελεύθερη χρήση ναρκωτικών βρήκαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας το «φάρμακο» για τη φτώχεια, την ανεργία, την κατανάλωση πολιτιστικών σκουπιδιών. Δηλαδή θολούρα στο μυαλό και το κεφάλια κάτω.
Και μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Οι ιδιώτες θα αναλάβουν την «θεραπεία» και θα πλουτίσουν πάλι από τον πόνο και την οδύνη. Οι εργαζόμενοι, ο φτωχός λαός έχουν δει τι σημαίνει θεραπεία κατά τις πρακτικές των κυβερνήσεων, πρώην και νυν: Παραπήγματα στις αυλές των νοσοκομείων και χρήστες έξω απ’ αυτά που περιμένουν να πάρουν τη δόση τους από την κρατική πρέζα. Εξευτελισμός και υποκρισία, την ίδια ώρα που η πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα στραγγαλίζονται και συρρικνώνονται.
To σωφρονιστικού κώδικα για να μην φυλακίζονται άδικα χρήστες έχει δύο καθαρούς στόχους: α) Να διαβρώσει και με τα ναρκωτικά τη νεολαία και να την περιθωριοποιήσει. β) Να βγάλουν χρήματα οι ιδιώτες και από τον ανθρώπινο πόνο.
Το ΚΚΕ καλεί εργαζόμενους, γονείς, νέους οργανωμένα να αντιδράσουν στο επαίσχυντο αυτό δημιούργημα. Σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι γονέων, πολιτιστικοί φορείς να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους. Η νεολαία και όλος ο λαός ζητά και αγωνίζεται για ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις.
ΝΕ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα