Γενική

Για την πατρίδα, για τον τόπο, για τους Έλληνες…


Η πατρίδα, δεν είναι μία κουβέντα που ενδείκνυται για πολιτικό «τζόγο».

*Της Γεωργίας Ανδρέου
Πολιτευτή της Ν.Δ.

“Πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα. Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Κι ένα βαρύ χρέος. Είναι το μόνο χρέος που δεν θέλεις ποτέ να ξεχρεώσεις! Μόνο να το τιμήσεις…”
Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, τον αρχηγό του ελληνικού κόμματος, που αν και στην αντιπολίτευση, έβαλε ως πρωτεύον θέμα της χώρα, την πατρίδα και το χρέος όλων μας.
Η πατρίδα, δεν είναι μία κουβέντα που ενδείκνυται για πολιτικό «τζόγο».
Ο τόπος, δεν είναι σημείο αναφοράς για να θεωρηθεί κανείς «ντόπιος» ή «ξένος».
Ο Έλληνας, δεν είναι ένας ακόμη «κρίκος» στην Ευρωπαϊκή «αλυσίδα», μεταξύ των άλλων άχρωμων και άοσμων…
Πατρίδα, τόπος και Ελληνας, είναι λέξεις που κρύβουν μέσα τους έννοιες ιστορικές, σημαντικές, που στιγμάτισαν ολόκληρο τον κόσμο, ολόκληρη την Ευρώπη και θα συνεχίσουν να στιγματίζουν, μέχρι να ξαναγεννηθούν αρχαίοι φιλόσοφοι, μέχρι να ξαναφιαχτεί μία άλλη Ελλάδα με όλα αυτά που είναι προικισμένη η χώρα μας, μέχρι να βρεθεί το γονίδιο του Έλληνα και να κλωνοποιηθεί!
Το 2011, όλες οι παραπάνω έννοιες, εμείς ως λαός δηλαδή, απειληθήκαμε, εκβιαστήκαμε, σπιλωθήκαμε και γίναμε το μέσο για να λυθούν τα μεγάλα ευρωπαϊκά προβλήματα πολιτικού προσανατολισμού, τα μεγάλα οικονομικά παγκόσμια προβλήματα, γιατί στην Ελλάδα, βρέθηκε ο πιο «αδύναμος» πολιτικά «κρίκος», που ενέδωσε και συνεργάστηκε με τους παγκόσμιους οικονομικούς τυχοδιώκτες.
Δεν είναι καιρός για πολιτικές κόντρες και ίντριγκες, ίσως αυτό είναι που στοίχησε στο λαό μας περισσότερο.
Δεν είναι μέρες για να κάνουμε απολογισμό ευθυνών, η λαϊκή ετυμηγορία είναι η καλύτερη απόδοση των ευθυνών σε όσους και σε όποιο βαθμό τους αναλογούν.
Είναι οι μέρες όμως που πρέπει να βάλλουμε όλοι τον εαυτό μας, προ των εθνικών μας, πατριωτικών ευθυνών. Δεν εννοώ βεβαίως να γίνουμε εθνικιστές, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά αρκετά έχουμε υποστείλει τη «σημαία» της Εθνικής Αξιοπρέπειας.
Σε έναν τέτοιο αγώνα πρέπει να επιδοθούμε, για έναν τέτοιο αγώνα ετοιμάζεται η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.
Το κάλεσμα είναι πανεθνικό, δεν ξεχωρίζει κανέναν από εμάς, ανεξαρτήτου παλιάς τοποθέτησης. Σήμερα καλούμαστε να δούμε τη νέα αναδιανομή του πλούτου και την εκτροπή των δημοκρατικών διαδικασιών που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των ολίγων και ισχυρών.
Η πατρίδα, ο τόπος και ο Ελληνισμός, πρέπει και οφείλουμε να μείνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Ειδικά εμείς εδώ στην πολύπαθη ΘΡΑΚΗ, που καθημερινά ζει την αποψίλωση σε κάθε τομέα, οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ, απέναντι στην εσωτερική μετανάστευση των παιδιών μας, στον ξεριζωμό των θέσεων εργασίας, στην εξαθλίωση.
Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να αντισταθούμε σε όσα μας προετοίμασαν και μπορούμε να τα ανατρέψουμε.
Οι θέσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μέσα από ένα άλλο μοντέλο ευρωπαϊκής ανασυγκρότησης και ολοκλήρωσης, ήδη έχει ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ.
Αυτές οι θέσεις, είναι η μόνη ελπίδα για την νέα πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται για εμάς, χωρίς εμάς.
Εύχομαι σε όλους σας ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΚΟΠΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ και είναι βέβαιο ότι θα βγούμε νικητές από τη δύσκολη συγκυρία.
Η ιστορία μας, ως λαός και ως έθνος, έχει αποδείξει ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αγωνιστές για την πατρίδα, για τον τόπο, για την Ελλάδα.
Καλή Χρονιά!

Σχετικά Άρθρα