Κοινωνία Τελευταία Νέα

Για πρώτη φορά το έθιμο των «αυγομαχιών» στην εκπαίδευση

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, ο τελικός των «Αυγομαχιών» των νηπιαγωγείων της Κομοτηνής 1ου, 3ου, 13ου, 15ου και του νηπιαγωγείου του Κοσμίου.

Συγκεκριμένα οι δέκα νικητές των «Αυγομαχιών» που διεξήχθησαν σε κάθε τμήμα των παραπάνω νηπιαγωγείων τις προηγούμενες ημέρες, πήραν μέρος στον τελικό με δέκα γερά αυγά κότας, βαμμένα κόκκινα.

Η επιτροπή, αποτελούμενη από τους Θεόφιλο Παπαδόπουλο και Δημήτρη Αποστολίδη, αρχικά έκαναν την κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα διαγωνιζόντουσαν οι «Αυγομάχοι» και αμέσως μετά έλεγξαν τα αυγά τους.

Οι μικροί «Αυγομάχοι» έδωσαν έναν συναρπαστικό αγώνα τσουγκρίσματος, με ενθουσιασμό και πάθος και με τη βοήθεια των συμμαθητών και των νηπιαγωγών τους, που τους εμψύχωναν σχηματίζοντας «κερκίδα».

Οι δέκα διαγωνιζόμενοι ήταν: Εγκέ Εμίν από το 1ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής, Αχιλλέας Τσάμογλου, Γιώργος Παραστατίδης και Λαμπρίνα Ξενάκη από το 3ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής, Νικόλας Κύρογλου, Χρήστος Δρακόντης και Φίλιππος Καντάρας από το 13ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής, Ευαγγελία- Άννα Ροδιάτη και Κωνσταντίνος Πασχαλίδης από το 15ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής, Χριστίνα Κραστούδη από το νηπιαγωγείο του Κοσμίου

aygomaxies (3) aygomaxies aygomaxies (1) aygomaxies (2)

Νικητές αναδείχθηκαν οι: 1ος Χρήστος Δρακόντης από το 13ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής, 2ος Κωνσταντίνος Πασχαλίδης από το 15ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής και 3ος Αχιλλέας Τσάμογλου από το 3ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής.

Τα έπαθλα των νικητών, τρία κύπελλα, ήταν προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς».

Σχετικά Άρθρα