Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Για αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 10:20 επαναπρογραμματιστηκε η επαφή της Κομοτηνής με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS

Νέα ημερομηνία για την επαφή μαθητών της Ροδόπης με τον «Διεθνή Διαστημικό Σταθμό» ISS που θα συνομιλήσουν απευθείας μέσω ραδιοερασιτεχνικού ασυρμάτου.

Από τους μαθητές του 3 ου Γυμνασίου Κομοτηνής και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Θράκης (έδρα Κομοτηνή) αλλά και τον κ. Αχιλλέα Γιαγκίνη SV7APQ που είναι ο συντονιστής της ομάδας σχεδιάσθηκε, προγραμματίσθηκε και θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:20 (ώρα Ελλάδος) η επικοινωνία του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής με τον «Διεθνή Διαστημικό Σταθμό» ISS. Το σχολείο μετά από τρεις αναβολές του ραντεβού θα συνομιλήσει απευθείας μέσω ραδιοερασιτεχνικού ασυρμάτου στην συχνότητα VHF 145.800 και σε FM διαμόρφωση.

Συνολικά 18 μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου θα μιλήσουν με ένα αστροναύτη τονShane Kimbrough KE5HOD του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) που θα ταξιδεύει εκείνη τη στιγμή πάνω από «αστρονομικό ορίζοντα της Κομοτηνής.

Το σήμα του ISS θα ακουσθεί σαν…. India Sierra Sierra(ISS) …..στην αίθουσα του σχολείου.

Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα για μια ερώτηση και θα λάβει από τον αστροναύτη την απάντηση «ζωντανά» καθώς ο ISS θα ταξιδεύει στον «κοντινό ουρανό». Η όλη διαδικασία της συνομιλίας θα έχει διάρκεια περίπου 6-8 λεπτά.

Σχετικά Άρθρα