slider Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Γιατί όσοι έχουν site θα χρειαστούν το SSL (τι είναι – τι άλλαξε στους φυλλομετρητές)

Για να βελτιώσουν την ασφάλεια των χρηστών κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, οι φυλλομετρητές πρόσθεσαν στην γραμμή διευθύνσεων ένα εικονίδιο το οποίο υποδηλώνει την ασφάλεια της σελίδας που επισκέπτεται ο χρήστης.

Πλέον οι φυλλομετρητές ορίζουν ρητά ως μη ασφαλείς τις συνδέσεις που δεν χρησιμοποιούν πιστοποιητικό ασφαλείας SSL (HTTPS) και ειδικά στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Με την πάροδο του χρόνου, ιστοσελίδες χωρίς το πιστοποιητικό ασφάλειας SSL, δεν θα προβάλλονται στους φυλλομετρητές ή θα έχουν χαμηλή βαθμολογία κατάταξης στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Ήδη ορισμένοι φυλλομετρητές έχουν σταματήσει να προβάλουν τις σελίδες ΗΤΤΡ.

Γιατί είναι σημαντική η χρήση του SSL (HTTPS) στο site μου; To SSL είναι πιστοποιητικό ασφαλείας που εξασφαλίζει την κρυπτογράφηση των δεδομένων του χρήστη που φτάνει σε ένα website. Η κρυπτογράφηση των δεδομένων γίνεται μέσω του πρωτοκόλλου που χρησιμοποιείται.

Τα οφέλη της σελίδας μου με το HTTPS, συγκριτικά με το HTTP:

-Ασφάλεια δεδομένων των χρηστών, εξασφάλιση των σελίδων ενός site, των cookies, του ΑΡΙ, των sessions

– H google στα αποτελέσματα αναζήτησης (SEO) ανταμείβει με καλύτερες θέσεις τα site που χρησιμοποιούν SSL (HTTPS).

-Το HTTPS sites επωφελούνται από την ταχύτητα που τους παρέχει η κρυπτογράφηση σε συνδυασμό με το HTTP/2. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι και η ταχύτητα είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

– Οι ενδείξεις ασφάλειας π.χ. το λουκετάκι, δημιουργούν αίσθημα εμπιστοσύνης στους επισκέπτες και μειώνουν το ποσοστό εγκατάλειψης ή την τυχόν διακοπή μιας αγοράς.

 

Για να εγκαταστήσουμε το πιστοποιητικό ασφαλείας SSL (HTTPS) στην ιστοσελίδα σας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Avraam Politis

Software Development Manager, CTO

The TechPlace team

Software Development, Support & Training

s:www.techplace.gr

e:[email protected]

p: +30 25411 07066

m:+30 6980188884

f: https://www.facebook.com/techplace.gr

a: Μ. Karaoli 68, Xanthi, 67100, Greece

Σχετικά Άρθρα