Κόμματα Τελευταία Νέα

Γιατί πήγε η Μπακογιάννη στον Τσίπρα και όχι ο Σαμαράς – «Αναταράξεις» στη γαλάζια πολυκατοικία

bakogianni

«Ενοχλημένη» εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ μετά την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντηση που είχε η ίδια με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Προφανώς, η κ. Μπακογιάννη, με αυτήν της την κίνηση «τάραξε» τα -ούτως ή άλλως- λιμνάζοντα νερά της Συγγρού.

Μάλιστα, το γεγονός ότι πέρασε την πύλη του Μαξίμου, χωρίς να έχει πρωθύστερα συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, δημιουργεί εντυπώσεις, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν με αυτή η ενέργεια εντάσσεται σε μια προσπάθεια να κινήσει τις διαδικασίες για την εσωκομματική αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Πόσω δε μάλλον που η Ντ. Μπακογιάννη πήγε εκεί ως απλή βουλευτής και χωρίς κάποια άλλη επίσημη θέση. Συνεπώς, κάτι τέτοιο, προκάλεσε ακόμη εντονότερη ενόχληση στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ.

Στην Συγγρού προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας «ουδέν σχόλιο» ενώ δεν αποκλείεται κατά τη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, να σταλεί ένα γενικότερο μήνυμα προς όλα τα στελέχη- και όχι προσωπικά προς την ίδια την πρώην υπουργό- που θα θελήσουν να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η συμφωνία με τους εταίρους, όχι μόνο θα ανοίξει (ή θα κλείσει) μέτωπα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. (Στην Ξάνθη τα στελέχη είναι και απογοητευμένα και προβληματισμένα από την πορεία του κόμματος και ζητούν αντικατάσταση του αρχηγού… που δεν τραβάει!!!)

Σχετικά Άρθρα