Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Γιατί οι Απαράδεκτοι δεν συμμετέχουν στις γιορτές παλιάς πόλης. Ανακοίνωση του ΔΣ

Μετά από 20 χρόνια ενεργούς συμμετοχής, οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ φέτος δε θα ζωντανέψουν το στέκι τους στις Γιορτές Παλιάς Πόλης (Γ.Π.Π.). Γιατί; Ξεκινήσαμε το 1995 σαν μια παρέα παιδιών με μεγάλη όρεξη να προσφέρουμε στο θεσμό που τότε ξεκινούσε και είχε σαν στόχο να δώσει ζωή για μια εβδομάδα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, τα οποία έμεναν σιωπηλά όλο το χρόνο.

Όποιος δεν έχει συμμετάσχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης δεν μπορεί να καταλάβει πώς είναι να αφιερώνεις χρόνο και κόπο για έναν κοινό σκοπό και ταυτόχρονα η συμμετοχή αυτή να σου δίνει τόση χαρά κι ενέργεια που όχι μόνο να ξεπερνάς κούραση και ταλαιπωρία, αλλά να περιμένεις ανυπόμονα πότε θα έρθει αυτή η μαγική εβδομάδα των γιορτών, για να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα και να ξεφαντώσουμε με φόντο την Παλιά Πόλη.

Αυτό κάναμε 20 χρόνια: πουλούσαμε σουβλάκια και κερνούσαμε κέφι και τρέλα στους περαστικούς και τους επισκέπτες, για να γυρίσουν σπίτι τους διατηρώντας την πικάντικη γεύση της «Πόλης που ποτέ δεν κοιμάται» και ίσως την προσμονή της επιστροφής. Αυτή είναι και η επιτυχία των γιορτών για μας: να περνάμε καλά κάνοντας τους άλλους να περνάνε ακόμα καλύτερα, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις ομορφιές της πόλης μας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της.

Τι άλλαξε φέτος; Μας ζήτησαν να κάνουμε το στέκι μας επιχείρηση και το κέφι μας επάγγελμα. Για μας, όμως, ο επαγγελματισμός στην εθελοντική προσφορά εξαντλείται στην επιλογή των καλύτερων υλικών για τα εδέσματα, στην ανελλιπή καθαριότητα και στο χαμόγελο της εξυπηρέτησης. Δεν έχει σχέση με αποδείξεις, Φ.Π.Α. και φορολογία εισοδήματος. Δεν είμαστε αντίθετοι στον έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς. Κάθε άλλο, είμαστε στη διάθεση του όποιου αρμοδίου. Όμως, μη μας ζητάτε να δώσουμε στα (ανήλικα) παιδιά μας αρμοδιότητες επαγγελματία σερβιτόρου, ούτε να φορτώσουμε το Δ.Σ. του συλλόγου με δηλώσεις Φ.Π.Α., τέλος επιτηδεύματος, πρόστιμα καθυστέρησης κτλ. Εμείς πηγαίνουμε στο στέκι μας για να «ξεφύγουμε» από την καθημερινότητα και μας ζητούν να την κουβαλήσουμε μαζί μας!

Για όλους αυτούς τους λόγους λυπόμαστε πολύ που φέτος: α/. δε θα «χρωματίσουμε» τη γειτονιά μας β/. δε θα διασκεδάσουμε παρέα με τους φίλους μας γ/. θα στερήσουμε από τα παιδιά μας τη χαρά της συμμετοχής Καλή διασκέδαση και καλή τύχη στους συμμετέχοντες. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ» ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1995 Στόχος μας: η αγωγή της ψυχής Κίνητρο: η αγάπη μας για την Ξάνθη Φιλοσοφία: Απαράδεκτη, για να διαφέρει απ’ όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και θεωρούνται παραδεκτά και καθώς πρέπει.

Σχετικά Άρθρα