Γενική

Γιατί εκτροχιάστηκε και τι χρειάζεται…

Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του για τη φετινή σεζόν και το Τσάμπιονς Λιγκ απογοήτευσε. Δεν είχε τα στοιχεία που έπρεπε για να μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη και ακόμη να μπορέσει να πάρει έναν βαθμό που ίσως στην πορεία της διοργάνωσης θα αποδεικνυόταν ιδιαίτερα χρήσιμος.
Σίγουρα, η Μαρσέιγ που είδαμε το βράδυ της Τρίτης στο Καραϊσκάκη δεν ήταν «φόβητρο». Δεν ήταν ομάδα που έθελξε με την απόδοσή της και πέρασε από το φαληρικό γήπεδο με κεκτημένη ταχύτητα, όπως στο παρελθόν έχουν κάνει ομάδες σαν τη Λιόν και τη Βαλένθια. Ηταν όμως πιο έτοιμη ομάδα από τον Ολυμπιακό, είχε καλύτερο πλάνο και πήρε δίκαια το «τρίποντο». Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε στην πρώτη του «παράσταση» στο Τσάμπιονς Λιγκ άφησε πικρή γεύση.
Πολλά ήταν αυτά που δεν έγιναν από τους «ερυθρόλευκους», με αποτέλεσμα να φύγουν με σκυμμένα κεφάλια από το γήπεδο. Ο Βαλβέρδε επιδίωξε να βρει λύσεις στα προβλήματα της ομάδας επιλέγοντας τελικά ένα σχήμα που ήταν δεδομένο πως, αν δεν του «βγει» ο αγώνας, θα είναι δύσκολο να αποδώσει. Οπως κι έγινε δηλαδή στο παιχνίδι. Μετά Χριστόν προφήτης, βέβαια, είναι εύκολο να είναι ο καθένας. Μπορεί ο Ολυμπιακός να απογοήτευσε, μπορεί να μην μπόρεσε να αντιδράσει στο γκολ της Μαρσέιγ, όμως η εικόνα του προχθεσινού αγώνα θύμισε κατά πολύ αυτήν που είχαμε ζήσει πριν από δύο χρόνια και πάλι για το Τσάμπιονς Λιγκ στο Καραϊσκάκη, όταν οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονταν την Αλκμααρ.
Και τότε οι Ολλανδοί, που ως μέγεθος είναι βέβαια μικρότερο από τη Μαρσέιγ, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πίεσαν, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, τον Ολυμπιακό. Στην επανάληψη, παρότι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν σκόραραν. Κάτι που κατάφερε να κάνει ο Ολυμπιακός σε μία από τις λίγες επιθέσεις του, «κλέβοντας» το ματς που στην καλύτερη με την εικόνα που είχε ήταν για «Χ». Κάπως έτσι θα μπορούσε να εξελιχθεί και το ματς με τη Μαρσέιγ, οι λεπτομέρειες όμως (γιατί η υπεροχή των Γάλλων δεν μεταφράστηκε σε ασφυκτική πίεση ποτέ) ήταν με τους Γάλλους.
Για αυτό «εκτροχιάστηκε»
Παρασύρθηκε ο Βαλβέρδε
Γιατί εκτροχιάστηκε και τι χρειάζεται…
Ο Βαλβέρδε άργησε να κατασταλάξει στο τελικό πλάνο του αγώνα. Η αποχώρηση του Ριέρα του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο είχε υπολογίσει να κατεβάσει την ομάδα στο ματς με τη Μαρσέιγ, ενώ φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες πριν από το παιχνίδι είχε αρκετά στο μυαλό του στο τι ζητάει ο κόσμος παρά στο τι είναι πιο λογικό να κάνει βάσει συνθηκών στο ματς. Ο κόσμος θέλει τον Ολυμπιακό επιθετικό, ειδικά στο Καραϊσκάκη, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Βαλβέρδε. Ομως ο Ισπανός γνώριζε πως η ομάδα δεν είναι πανέτοιμη για αυτό το δύσκολο παιχνίδι και ίσως θα μπορούσε να πάει πιο επιφυλακτικά, όπως αρχικά φαινόταν να επιλέγει.

Σχετικά Άρθρα