slider Ροδόπη Τελευταία Νέα

Γεμάτα τα φορτηγά με λαθρομετανάστες που περνάνε τον Έβρο σαν να μην υπάρχουν σύνορα!!!

Συνελήφθησαν την 25 και 26-9-2019, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 44χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 41 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου,  πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 44χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά στο ύψος του οικισμού Αμαξάδων το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης ελαστικού και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην επαρχιακή οδό Αρριανών – Φιλλύρας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (αγροτικό) και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, του οποίους είχαν αποκρύψει στην καρότσα του οχήματος κάτω από φυτά.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και διάφορα χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών.

Σχετικά Άρθρα