Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Βραδιά χορού την Παρασκευή από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

tmhma xoroy ITHTP

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας προσκαλεί την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, στις 19.00 σε μια “Βραδιά Χορού”. Τα Τμήματα Σύγχρονου- Μοντέρνου Χορού του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό πάρτι για το κλείσιμο της ακαδημαϊκής χρονιάς 2013- 2014. Η “Βραδιά Χορού”, όπως είναι ο τίτλος της γιορτής, είναι ένα ταξίδι στη φαντασμαγορία του χορού με πρωταγωνιστές παιδιά και εφήβους. Η “Βραδιά Χορού” περιλαμβάνει χορογραφίες από τις μαθήτριες των τμημάτων μουσικοκινητικής αγωγής και σύγχρονου χορού του Ι.Θ.Τ.Π.

Είναι η πρώτη προσπάθεια που γίνεται για να διεξαχθεί μια τέτοιας μορφής εκδήλωση και αποτελεί ευχή όλων να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα. Τις χορογραφίες και την παρουσίαση της γιορτής επιμελήθηκε η καθηγήτρια του τμήματος Χατζηευαγγέλου Ζωή.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Οι εκθέσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών, οι διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών, οι συναυλίες, τα πολυθεματικά σεμινάρια, οι ευκαιρίες ανάδειξης και προβολής Θρακιωτών δημιουργών, οι οργανωμένες παρεμβάσεις σε μειονεκτούσες  πληθυσμιακές ομάδες, οι δραστηριότητες βασισμένες σε επεξεργασμένες παιδαγωγικές παρεμβάσεις, το εμπλουτισμένο μαθησιακό περιβάλλον και οι παράλληλες δράσεις στα τμήματα εκπαίδευσης, προσδιορίζουν τα ταυτοποιητικά στοιχεία του φορέα μας.

Βασική μέριμνα στα εκπαιδευτικά τμήματα, που είναι και η κύρια πηγή εσόδων του,  είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης που αποβλέπει, τόσο στην απόκτηση δεξιοτήτων που διανοίγουν επαγγελματικές προοπτικές-πολλοί από τους χιλιάδες απόφοιτους των τμημάτων μας στα 16 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος εξασφάλισαν μια νέα καριέρα-, όσο και στην καλλιέργεια αισθητικής αγωγής που επιτρέπει στο άτομο να κατανοεί και να αποκωδικοποιεί πολιτιστικά αγαθά, αλλά και να συμμετέχει ενεργά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι ως δημιουργός.

Εκθέσεις των μαθητών των διαφόρων Τμημάτων παρέχουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.. Στους μαθητές παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικές εκδρομές για παρακολούθηση εκθέσεων ή σεμιναρίων προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους καθώς και η πρόσβαση στην πλούσια πολυθεματική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων, του Πολιτιστικού Πολυχώρου, της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη

και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά Άρθρα