sliderΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Βολές του ΠΑΜΕ Ξάνθης για την συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού κέντρου

Έγινε επιτέλους κατορθωτό να συνεδριάσει το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης μετά από 2 μήνες, όχι στο κτήριο του, που παραμένει ακόμη στο σκοτάδι λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης για οφειλόμενα ποσά, αλλά στο παράρτημα Ξάνθης του Ινστιτούτου Εργασίας.

Συζητήθηκε το φλέγον θέμα που έθεσαν οι δύο εκλεγμένοι των ταξικών δυνάμεων της ΕΣΑΚ (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.) για την προκήρυξη απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία, ενόψει της κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση της ΝΔ τις προσεχείς μέρες, στο αγωνιστικό δρόμο που χάραξαν δεκάδες σωματεία, Ομοσπονδίες κι Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΚ, κατέθεσαν και 4 ψηφίσματα ενάντια στον περιορισμό των διαδηλώσεων, ενάντια στην συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας, για την καταδίκη της υπογραφής της ΕΓΣΣΕ από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, και για έκφραση αλληλεγγύης σε διωκόμενους συνδικαλιστές από την Αλεξανδρούπολη και της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, για κινητοποίηση σε επιχείρηση συμφερόντων Ζούρα το 2016.

Αφού έβγαλαν αρκετή χολή σε αντι Π.Α.ΜΕ. γραμμή, (μέχρι και τον Στάλιν θυμήθηκαν), πέταξαν λάσπη, ψέματα, επανέλαβαν για μια φορά ακόμη την απέχθεια τους για το μοναδικό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι, την απεργία, πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και πρότειναν άλλες μορφές «αντίδρασης» όπως το να μην πηγαίνουμε συντονισμένα στο Super Market, να μην βάζουμε βενζίνη και άλλα τέτοια «χαριτωμένα».  Προτείναμε στο Γεν. Γραμματέα του ΕΚΞ, που εκφράζει χρόνια αυτές τις αντιλήψεις, να γραφτεί στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης γιατί τέτοιες απόψεις εκφράζουν μόνο οι εργοδότες και οι κολαούζοι τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, γι’ αυτό και το Εργατικό Κέντρο έχει να οργανώσει απεργιακή κινητοποίηση με περισσότερα από 10 άτομα πάνω από 3 χρόνια. Οι εργαζόμενοι δεν τους εμπιστεύονται πια!

Αρνήθηκαν να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για απεργία, είπαν θα επανέρθουν σε νέο ΔΣ, όπως επίσης αρνήθηκαν να στηρίξουν οποιοδήποτε ψήφισμα. Είναι επικίνδυνοι!

Από αυτή τη στιγμή πρέπει να σημάνει συναγερμός, να πάρουν την πρωτοβουλία τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ν. Ξάνθης, να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα που φέρνει η κυβέρνηση. Μπροστά στην στάση της πλειοψηφίας του ΕΚΞ, στη νέα προσπάθεια που κάνουν να αφοπλίσουν τα συνδικάτα οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμά τους στην απεργία, κάθε εργατικού – συνδικαλιστικού δικαιώματος, να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους!

Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο να καταδικάσουν αυτή την στάση της πλειοψηφίας του ΕΚΞ, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνεται ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 6 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας. Να οργανώσουμε μαζί εκ νέου την απεργιακή απάντηση όποτε έρθει προς ψήφιση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Γραμματεία  ΞΑΝΘΗΣ  του Π.Α.ΜΕ

Σχετικά Άρθρα