Face to Face Τελευταία Νέα

ΒΑΡΑΝΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΛΕΜΕ! «53» του ΣΥΡΙΖΑ: Σκέφτονται να αποσύρουν από τα ψηφοδέλτια Τσακαλώτο- Σακελλαρίδη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει εκλογών καθώς οι αποχωρήσεις από το κόμμα αλλά και οι αποσύρσεις στελεχών από τα ψηφοδέλτια είναι σαρωτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στα γραφεία της «Εποχής» συνεδρίασε η ομάδα των 53 προκειμένου να αποφασίσουν για την στάση που θα κρατήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν διατυπωθεί εισηγήσεις να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος- ο οποίος υπέγραψε το Μνημόνιο 3 – και ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος συνόδευσε σε όλα τα ταξίδια του στις Βρυξέλλες τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην αποψινή συνεδρίαση, που διήρκησε σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα, δεν ελήφθη τελική απόφαση και όλα παραπέμπονται για την «διερυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επίτροπής» (Πανελλαδική Συνδιάσκεψη) του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, είναι προφανές ότι στις τάξεις της τάσης, επικρατεί έντονος σκεπττικισμός.

Η ομάδα των 53 δεν είναι πλέον συμπαγής τουναντίον έχει σπάσει σε τουλάχιστον δύο κομμάτα. Ενώ αρχικά κινούνταν ως αντίρροπη δύναμη, μεταξύ προεδρικών και Αριστερής Πλατφόρμας, μετά τις πολιτικές εξελίξεις έχει αρχίσει να δείχνει τάσεις αναχωρητισμού.

Μόλις χθες παραιτήθηκε ο επίσης ανήκων στην κίνηση, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, ενώ η μισή Ν.Ε. Θεσσαλονίκης ζήτησε να αποχωρήσουν από το κόμμα. Μέλη της κίνησης των 53 είναι επίσης οι υπουργοί Θόδωρος Δρίτσας και Τασία Χριστοδουλοπούλου που επίσης σκέφτονται να μην είναι υποψήφιοι.

Σχετικά Άρθρα