slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Βίντεο- Ξάνθη: Οι άνθρωποι της 25η ΤΘ Ταξιαρχίας που δίνουν καθημερινά τη μάχη για το …ψωμί και ταϊζουν χιλιάδες στελέχη – Δείτε τα μυστικά τους

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Η σίτιση του προσωπικού αποτελεί σημαντικό μέρος των πολεμικών επιχειρήσεων, καθώς υπάρχουν πόλεμοι που χάθηκαν από την πείνα. Για τον λόγο αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εκπαιδεύσει προσωπικό ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη τροφοδοσία των στελεχών ακόμα και σε πολεμική περίοδο.

Όταν μιλάμε για περίοδο ειρήνης, τότε μεγαλουργούν. Συναντήσαμε τους αρτοποιούς της 25ης τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Πετροχώρι της Ξάνθης, στην περιοχή ευθύνης του Δ’ ΣΣ.

Τρεις νεαροί στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους και είναι επαγγελματίες στον χώρο των τροφίμων, μαζί με έναν ΕΠΟΠ με ειδικότητα αρτοποιού, είναι μεταξύ αυτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να σιτιστεί η ταξιαρχία.

Μιλάμε για χιλιάδες φρατζόλες ψωμιού που παράγονται καθημερινά για να καλύψουν πρωινό μεσημεριανό και βραδινό για τα στελέχη που έχουν υπηρεσία αλλά και για όσους τρώνε στις λέσχες.

Το γνωστό «ψωμί υπηρεσίας» είναι από τα καλύτερα, καθώς η παρασκευή του γίνεται με αγνά υλικά, και δεν έχει σκοπό το κέρδος.

Και βέβαια δεν στέκονται μόνο στο κλασσικό ψωμί, αλλά πειραματίζονται με τυρόψωμο, ελιόψωμο και σταφιδόψωμο, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Δείτε τους σε ώρα δράσης

Πηγή: www.armyvoice.gr

Σχετικά Άρθρα