slider Μειονότητα Τελευταία Νέα

Βήματα ανάπτυξης στην ορεινή Ξάνθη με μοχλό τα Ιαματικά λουτρά των Θερμών

Χθες το πρωί Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο elisso παρουσία όλων των εταίρων αλλά και του εμπνευστή του προγράμματος Δήμου Μύκης, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου με τίτλο Ιαματικά Μονοπάτια «Mineral Paths» με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας CP INTERREG V-A Greece-Bulgaria 2014-2020.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν – Ριτβάν το πρόγραμμα είναι ύψους 1,1 εκ. ευρώ και εταίροι εκτός από τον επικεφαλής που είναι ο Δήμος Μύκης είναι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ του Δήμου Καβάλας και οι δήμοι Mineralni Bani και Yakoruda, της Βουλγαρίας καθώς και το πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας και μια ΜΚΟ.

Ο Δήμος Μύκης θα απορροφήσει περίπου 300.000 ευρώ από αυτό το πρόγραμμα, ποσό που θα διαθέσει για την ολοκλήρωση των υποδομών των ιαματικών λουτρών στις Θέρμες.

Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί για τον επισκέπτη «ένα μονοπάτι με Ιαματικές Πηγές» που θα ξεκινά από το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων στην Καβάλα, θα περνά από τις ιαματικές πηγές των Θερμών και στη συνέχεια θα φτάνει στους δήμους της Βουλγαρίας ολοκληρώνοντας την περιήγηση του επισκέπτη.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών των Θερμών

Οι πηγές των Θερμών είναι αναγνωρισμένες και πιστοποιημένες ως ιαματικές και υπάρχει έγκριση από το υπουργείο Τουρισμού με τις ακόλουθες ιδιότητες:

Ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται ως υπέρθερμο, νατριούχο, ασβεστούχο, οξυανθρακικό, θειούχο, καλιούχο, λιθιούχο, βρομιούχο, φθοριούχο, ολιγομεταλλικό, υποτονικό ιαματικό νερό, με θερμοκρασία 52C. Για λουτροθεραπεία, ενδείκνυται για νοσήματα μυοσκελετικού, νευρικού και περιφερικού αγγειακού συστήματος, δερματικές παθήσεις. Για ποσιθεραπεία, ενδείκνυται για παθήσεις του γαστρεντερικού και ουροποιητικού.

Σχετικά Άρθρα