Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Βάζουν πιτσιρικάδες μετανάστες να διακινούν τους λαθρομετανάστες από τον Έβρο

Συνελήφθησαν στις 3-2-2019, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 24, 21 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής (ανατολικός κόμβος Κομοτηνής), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Στη διασταύρωση του οικισμού Κικιδίου, το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κράσπεδο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός του μαζί με τον 19χρονο συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Άμεσα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις με αποτέλεσμα να εντοπίσουν σε παρακείμενο αγροτεμάχιο τους δύο διακινητές, ενώ όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή των Λουτρών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι όπως προέκυψε, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά ακινητοποιημένο το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον 21χρονο οδηγό του, ενώ σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή βρέθηκαν κρυμμένοι οι μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους είχε αποβιβάσει ο διακινητής, λόγω μηχανικής βλάβης του οχήματος.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ο 21χρονος για αντίσταση, διότι αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμοδίους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.

x-default

Σχετικά Άρθρα