slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αυτό ναι, είναι έργο Μπάμπη μου.. Τελεφερίκ από το κέντρο της Ξάνθης για το Αβγό! (φωτο- ξεκίνησαν οι εργασίες)

Ξεκίνησαν οι εργασίες του τελεφερίκ που θα ενώνει την κεντρική πλατεία της Ξάνθης με την κορυφή του Αβγού, Σταύρος Τσακίρης (664μ).

Ο δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, δήλωσε:

Tο έργο αυτό θα δώσει πνοή στο κέντρο της πόλης και το αγαπημένο βουνό των Ξανθιωτών θα είναι προσβάσιμο για όλους. Με ένα μικρό αντίτιμο, χιλιάδες επισκέπτες θα μπορούν να φτάσουν στην κορυφή και να απολαύσουν την καταπληκτική θέα από ψηλά. Τώρα χρειάζεται κάποιος 1,5 ώρα πεζοπορίας σε μεγάλη κλίση και άλλη 1 ώρα για να επιστρέψει. Με τα τελεφερίκ δεν θα χρειάζονται πάνω από 10 λεπτά για την ανάβαση.

Επίσης, έχουν κατατεθεί προτάσεις για ανέγερση καφετέριας (chalet) στην κορυφή του βουνού. Οι σκέψεις αυτές έχουν συζητηθεί και σε παλιότερα, ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη.

Αντίστοιχο παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης αποτελεί το τελεφερίκ στην  Πάρνηθα το οποίο λειτουργεί από το 1971 και συνδέει το λεκανοπέδιο της Αττικής με το γνωστό βουνό. Το έργο εκείνο κόστισε περισσότερο από €70εκ. ενώ το έργο του Δ.Ξάνθης θα κοστίσει λιγότερο από €10εκ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Θωμά Ηλιάδη, το έργο θα προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020. Είναι ένα σημαντικό έργο και οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν βάλει τα δυνατά τους για να κυλήσουν όλα ομαλά.

Κάτω αριστερά στην φωτογραφία διακρίνεται το μηχάνημα που έχει ξεκινήσει τις εκσκαφές και στο βάθος η κορυφή του Αβγού.

Εικόνα από το τελεφερίκ της Πάρνηθας (πηγή:Google)

Σχετικά Άρθρα