slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Αυγενάκης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: «Η ΝΔ θα φέρει την ελπίδα μιας νέας εποχής για την Πατρίδα»

«Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον υπερφορολόγησης, υπερβολικών ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και σχεδόν παραλυτικής γραφειοκρατίας», δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, χθες, Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στην ετήσια εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο Γραμματέας της Ν.Δ., ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κο Μ. Ζορπίδη και το ΔΣ κι ευχαρίστησε τα μέλη του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της ομιλίας του, επεσήμανε:«… Η σημερινή Κυβέρνηση έβαλε τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια και τη βύθισε σε μια βαθιά και πρωτόγνωρη κρίση. […] Tο γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, το βιώνετε καθημερινά: Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον υπερφορολόγησης, υπερβολικών ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και σχεδόν παραλυτικής γραφειοκρατίας.

Το συνολικό οικονομικό κλίμα είναι εξαιρετικά αρνητικό. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, περίπου 200.000 άτομα διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το 2015. Η Ελλάδα, υπό τη σημερινή Κυβέρνηση, δεν προσφέρει κανένα από τους παράγοντες που μπορούν να πείσουν οποιαδήποτε εταιρεία, ημεδαπή ή αλλοδαπή, να επενδύσει στη χώρα μας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «To 2018 εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Θα είναι μια χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων. Η έξοδος από το Πρόγραμμα προϋποθέτει εξαιρετικά κρίσιμους χειρισμούς, που δεν μπορούν να αφεθούν σε μια ανίκανη και ανεύθυνη Κυβέρνηση. […] Το 2018 είναι καθοριστικό για την Ελλάδα. Στο πρόσφατο Συνέδριό μας, το Δεκέμβριο, ο Πρόεσρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε το Κόμμα μας σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. […] Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε µία Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον, γιατί έχει μάθει από τα λάθη και το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει».

Όπως επεσήμανε ο Γραμματέας της ΝΔ: «οι τρεις προτεραιότητες του σχεδίου µας είναι: νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις, ανασυγκρότηση του Κράτους και μείωση της φορολογίας, πολιτικές για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες µας».

Κλείνοντας, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Όχι στη φτώχεια. Όχι άλλα χαμένα χρόνια. Όχι άλλες ξενιτεμένες γενιές. Ναι στο νέο πατριωτισμό. Ναι στην αλληλεγγύη. Ναι στην Ελλάδα της αλήθειας και της ευθύνης. Ναι στην ελπίδα μιας καινούριας εποχής».

Σχετικά Άρθρα