Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ατρόμητος – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-0

skoda

Την 4 η φετινή της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου. Ο Ατρόμητος με τα δύο γκολ του Ουμπίδες, ένα σε κάθε ημίχρονο (21’ με σουτ, 50’ με φάουλ), πήρε τους βαθμούς της νίκης έχοντας και δοκάρι στο 14’ με τον Ναπολεόνι.

Περιγραφή αγώνα

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τις ομάδες της Superleague μετά από δύο Σαββατοκύριακα δίχως αναμετρήσεις. Η SKODA ΞΑΝΘΗ φιλοξενήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τον Ατρόμητο Αθηνών στο Περιστέρι με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν δύο βαθμοί. Οι γηπεδούχοι έχοντας 14 πόντους ήταν στην 6η θέση της βαθμολογίας και η ξανθιώτικη ομάδα με 12 πόντους ήταν στην 10η θέση. Χαρακτηριστικό των αντιπάλων ήταν το γεγονός της ισορροπίας στα τέρματά τους καθώς μετά από 9 παιχνίδια είχαν… ισοπαλία στα τέρματα που είχαν πετύχει μ’ αυτά που δέχθηκαν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να είδε στις τελευταίες προπονήσεις τους Βασιλακάκη και Ράνο να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών ωστόσο πήρε μαζί του 18 παίκτες που απαρτίζονταν από 11 Έλληνες και 7 ξένους. Στις βασικές του επιλογές για το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής ήταν οι Ζαρόπουλος κάτω από τα δοκάρια, Μπαξεβανίδης – Μπέρτος στα άκρα της άμυνας, Γούτας – Καρυπίδης το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Φλίσκας και Ομπόντο οι αμυντικοί μέσοι με τους Κλέιτον, Σολτάνι και Λουσέρο σε πιο δημιουργικό ρόλο στη μεσαία γραμμή και τον Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα ψηλό ρυθμό με τον Ατρόμητο και την SKODA ΞΑΝΘΗ να προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα. Η κατοχή στο πρώτο 20λεπτο ήταν 52% για τους γηπεδούχους οι οποίοι απείλησαν πρώτοι με τη φάση του 14’ και το δοκάρι του Ναπολεόνι. Η ξανθιώτικη ομάδα έδειξε να προσέχει περισσότερο την αγωνιστική της οργάνωση όμως στάθηκε άτυχη στη φάση του 21ου λεπτού όταν ο Ουμπίδες με ένα πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0. Από μία φάση που δεν έδειχνε… γκολ, ο Ατρόμητος πήρε το προβάδισμα και την καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια απέναντι στους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου που μετά το άνοιγμα του σκορ προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί. Με τις φάσεις στο 35’ (παράλληλη σέντρα Σολτάνι) και στο 38’ (ο Κλέιτον με σουτ) έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όμως το 1-0 σφράγισε τις προσπάθειες των πρώτων 45 λεπτών.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ρικάρντο Σα Πίντο έκανε αλλαγή, περνώντας στο παιχνίδι τον Δημούτσο στη θέση του Καραμάνου. Το παιχνίδι ξεκίνησε στο β’ μέρος στο ίδιο στυλ με το οποίο είχε τελειώσει το πρώτο ημίχρονο όμως από μία στημένη φάση ο Ατρόμητος έκανε το 2-0. Ο Ουμπίδες από πλάγια αριστερή θέση βρήκε τον τρόπο να σκοράρει διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Ο Λουτσέσκου μετά το 2-0 πέρασε στο παιχνίδι τον Παπαστεριανό στη θέση του Φλίσκα. Η SKODA ΞΑΝΘΗ στη συνέχεια του αγώνα κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της αλλά έμεινε μακριά από το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κλέιτον στο 67’ αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κράτησε το 2-0.

Οι καλύτερες στιγμές

2’ Άστοχη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Παπάζογλου μετά τη σέντρα του Κοντοέ.
14’ Πάσα του Κιβρακίδη στον Ναπολεόνι, ο τελευταίος κατέβασε την μπάλα και από την πίεση του Μπέρτου και την κόντρα η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Ζαρόπουλος.
21’ Με σουτ έξω από την περιοχή ο Ουμπίδες άνοιξε το σκορ 1-0.
Σέντρα του Μπέρτου από δεξιά, ο Λουσέρο έκανε την κεφαλιά πάσα στον Καπετάνο κι ο τελευταίος με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
35’ Συρτή παράλληλη σέντρα του Σολτάνι από αριστερά πέρασε ανεκμετάλλευτη από Λουσέρο και Καπετάνο που δεν πρόλαβαν να μπουν στην πορεία της μπάλας.
37’ Άστοχο σουτ του Ναπολεόνι.
38’ Το δυνατό σουτ του Κλέιτον απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
50’ Από πλάγια θέση το φάουλ του Ουμπίδες κατέληξε στα δίχτυα του Ζαρόπουλου κάνοντας το 2-0.
67’ Ο Κλέιτον έκανε την ατομική ενέργεια αλλά στο πλασέ νικήθηκε από τον Γκορμπούνοφ.
88’ Άστοχο το σουτ του Σολτάνι.
89’ Από πλάγια ο Καπετάνος έκανε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπαξεβανίδη με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Διαιτητές

Διαιτητής: Κομίνης Γιώργος (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
Α’ Βοηθός: Παστρωμάς Νεκτάριος (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής)
Β’ Βοηθός: Καλφόγλου Γιώργος (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
4ος Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (ΕΠΣ Αθηνών)
Κίτρινες: 15’ Αγκουαζί, 19’ Κοντοές, 27’ Φλίσκας, 32’ Μπέρτος, 44’ Κιβρακίδης, 90’ Κλέιτον.
Κόκκινες:

Συνθέσεις

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Καραμάνος (46’ Δημούτσος), Αγκουαζί (64’ Φάμπιο), Ουμπίδες, Ναπολεόνι (74’ Μπάλλας), Παπάζογλου.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μπέρτος (62’ Γουάλας), Μπαξεβανίδης, Γούτας, Καρυπίδης, Φλίσκας (56’ Παπαστεριανός), Ομπόντο, Κλέιτον, Λουσέρο (88’ Ρούντι), Σολτάνι, Καπετάνος.

Σχετικά Άρθρα