Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ατρόμητος- SKODA ΞΑΝΘΗ 0-1… σωτήρια νίκη για την ομάδα μας…

Στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, η SKODA ΞΑΝΘΗ πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 0-1 κι έτσι έφτασε τους 5 βαθμούς μετά τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Ατρόμητο (εκτός). Το γκολ που έκανε τη διαφορά το σημείωσε ο Σολτάνι στο 57ο λεπτό και με τον τρόπο αυτό η ξανθιώτικη ομάδα «έσπασε» ένα αήττητο σερί 35 διαδοχικών αγώνων που κρατούσαν οι γηπεδούχοι.

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 7’ το σουτ Μαρσελίνιο απέκρουσε ο Τσέναμο ενώ στο 9’ ο Σολτάνι καθυστέρησε και το σουτ του μετατράπηκε σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του από τον Λουσέρο ο Γουάλας ανατράπηκε από τον Κυβρακίδη και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπιτόλο με κεφαλιά παραλίγο να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του. Στο 21’ το σουτ του Μαρσελίνιο δεν ανησύχησε τον Τσέναμο. Στο 24’ ο Φλίσκας με «ανάποδη» κεφαλιά κράτησε ανέπαφη την εστία της SKODA ΞΑΝΘΗ στην κεφαλιά του Ναπολεόνι μετά τη σέντρα του Μαρσελίνιο. Στο 34’ η κεφαλιά του Βασιλακάκη μετά τη σέντρα του Ντιμιτρόφ κατέληξε στα χέρια του Γκορμπούνοφ. Στο 43’ το δυνατό μακρινό σουτ του Ερέα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους το σουτ του Ναπολεόνι ήταν άστοχο και η νέα του προσπάθεια στην τελευταία φάση σταμάτησε από την προβολή του Καρυπίδη.

Στο 46’ το σουτ του Ούμπιδες πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 57’ ο Γουάλας έκανε από αριστερά τη σέντρα, ο Ερέα μπήκε στην πορεία της μπάλας και ο Σολτάνι από κοντά παρά την πίεση αμυντικού άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1. Στο 58’ η SKODA ΞΑΝΘΗ διαμαρτυρήθηκε για ένα πλάγιο που δόθηκε ανάποδα και στην εξέλιξη της φάσης, ο Λε Ταλέκ έκανε το κοντρόλ και το άστοχο σουτ σε μία αμφισβητούμενη στιγμή. Στο 65’ ο Ναπολεόνι πιεζόμενος δεν βρήκε το στόχο από κοντά. Στο 76’ το φάουλ του Στόιτσεφ κόντραρε στο τείχος και με επέμβαση ο Τσέναμο απομάκρυνε. Στο 83’ το σουτ του Καπετάνου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 88’ το σουτ του Σολτάνι κόντραρε και κατέληξε λίγο άουτ, κόρνερ. Τεράστια ευκαιρία για την SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Βασιλακάκη να πασάρει στον Καπετάνο αλλά ο Γκορμπούνοφ βγήκε και έσωσε την εστία του.

Η 3η αγωνιστική της Super League ήταν αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μία κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Λιγκών (EPFL), μέλος της οποίας είναι και η Super League και αποσκοπεί στη συμμετοχή όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση.

Διαιτητής ήταν ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος της ΕΠΣ Φθιώτιδας με βοηθούς τους κ.κ. Νίκο Φαντόπουλο (ΕΠΣ Πειραιά) – Ανέστη Δουδούμη (ΕΠΣ Φθιώτιδας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Ηλίας Σπάθας της ΕΠΣ Πειραιά.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 14’ Παπαστεριανός, 31’ Ουσέρο, 45’ Ουμπίδες, 92’ Τσέναμο.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΟΚΑΡΙΑ: –

Ατρόμητος:Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Λε Ταλέκ, Φυτανίδης, Πίτου Γκαρσία (55’ Γοδόι), Λαζαρίδης, Κυβρακίδης, Ουμπίδες (67’ Στόιτσεφ), Μαρσελίνιο (57’ Μπρίτο), Ναπολεόνι.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Καρυπίδης, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Λουσέρο, Σολτάνι (90+’ Νιέτο), Ερέα (68’ Μπαξεβανίδης), Ντιμιτρόφ (46’ Καπετάνος).

Σχετικά Άρθρα