Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Αστυνομικό δελτίο 6 Μαρτίου 2015

astynomia

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για κλοπή χαλκοσωλήνων από επιχείρηση

 

Συνελήφθησαν στις 3-3-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, δύο 24χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κλοπή. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης άλλοι δύο ημεδαποί, ηλικίας 60 και 50 ετών.

Αναλυτικότερα, οι τέσσερις δράστες, την 2-3-2015 το βράδυ, διέρρηξαν επιχείρηση, στο Πολύστυλο Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της 190 τεμάχια χαλκοσωλήνων. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις ημεδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.  Σε σήμα στάσης τους, οι δράστες ακινητοποίησαν το όχημα και δύο από αυτούς συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα εντοπίσθηκαν οι αφαιρεθείσες χαλκοσωλήνες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας προέκυψε επίσης ότι και οι τέσσερις δράστες, την 22/2/2015 το απόγευμα, είχαν διαρρήξει την ίδια επιχείρηση, αφαιρώντας από το εσωτερικό της μία ηλεκτρονική συσκευή.

Σημειώνεται ότι οι τρεις δράστες, ηλικίας 24, 60 και 50 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

 

Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών στην Κομοτηνή

 

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών, που είχαν διαπραχθεί την 7-2-2015 και 26-2-2015, στην πόλη της Κομοτηνής.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 16 ετών, για κλοπή. Αναλυτικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει την 7-2-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, από την Κομοτηνή.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης διάφορα εξαρτήματα μοτοσικλέτας, έντεκα (11) διαρρηκτικά εργαλεία και ένας (1) φακός, τα οποία και κατασχέθηκαν. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα παραπάνω εξαρτήματα ανήκουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, που είχαν αφαιρέσει οι δύο δράστες, την 26-2-2015 το βράδυ, από την πόλη της Κομοτηνής, η οποία εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης.

Τα δύο δίκυκλα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σημειώνεται ότι ο 26χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα