slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Αστυνομικό Δελτίο | 16-12-2017

Συνελήφθησαν 5 υπήκοοι Ρουμανίας οι οποίοι εξαπατούσαν πολίτες διεξάγοντας υποτιθέμενο φιλανθρωπικό έρανο για λογαριασμό ανύπαρκτου σωματείου

Συνελήφθησαν στις 15-12-2017 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 27, 25, 20 (άντρες) και 23, 16 (γυναίκες) ετών, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, πλαστογραφία και απάτη.

Ειδικότερα, οι δράστες με τη χρήση πλαστού εγγράφου, παρουσιάζονταν στους πολίτες ως εκπρόσωποι ανύπαρκτου σωματείου και προφασιζόμενοι τη διενέργεια υποτιθέμενου φιλανθρωπικού εράνου, αποσπούσαν από αυτούς διάφορα χρηματικά ποσά.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω πλαστό έγγραφο, το χρηματικό ποσό των 176 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθησαν στις 15-12-2017 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι, τους εντόπισαν να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 83 ζεύγη υαλοκαθαριστήρων, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δράμας.    

Κομοτηνή, 15 Δεκεμβρίου 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν πάνω από 12 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη στις 14-12-2017 το πρωί, στο νομό Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.  

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε αγροτική περιοχή του νομού Δράμας και συγκεκριμένα εντός χώρου ποιμνιοστάσιου και πέριξ αυτού, όπου βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και σπόρων κάνναβης, τις οποίες είχε αποκρύψει ο 41χρονος.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένες, στην παραπάνω περιοχή:

  • 25 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 12.152 γραμμαρίων
  • 3 συσκευασίες με σπόρους κάνναβης, συνολικού βάρους 355,9 γραμμαρίων

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και σπόρων κάνναβης.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθόσον, όπως διαπιστώθηκε ο δράστης παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στις 14-12-2017 το απόγευμα, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 35 και 32 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράκ.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έμφορτο με παλέτες και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει στο εσωτερικό του οχήματος και σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

 

 

Σχετικά Άρθρα